RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjonerer mot ny barnehagelov


Private barnehager aksjonerer i dag mot ny barnehagelov. Arkivfoto
Private barnehager aksjonerer i dag mot ny barnehagelov. Arkivfoto
I protest mot regjeringens forslag om å fjerne likebahandlingsparagrafen i barnehageloven, stenger en rekke private barnehager over hele landet kl. 12.00, også i vårt område.

OSLO: I dag stenger private barnehager landet rundt dørene kl. 12.00 i protest mot regjeringens forslag mot å fjerne § 14 - som skal sikre retten til like tilskudd til barn i private og barn i kommunale barnehager.

Loven og prinsippet om like tilskudd til barn i alle barnehager ble vedtatt av Ap, SV, Sp, Frp, H, V og KrF i 2003.

Stenger på Hoff

Den relativt nye Dokka barnehage i St. Edmunds vei på Hoff er én av to private barnehager i Bydel Ullern som markerer sin motstand mot regjeringens forslag. Aksjonen er i regi av Privte barnehagers landsforbund (PBL).

STENGER DIN BARNEHAGE I DAG? KONTAKT REDAKSJONEN!

- Dette forslaget vil ramme alle private barnehager, sier styrer i Dokka barnehage, Randi Kalland til Ullern Avis Akersposten. Hun forteller at barnehagen stenger klokken 12 i dag i protest, og ingen av foreldrene har reagert negativt på at barnehagen er aktivt med på markeringen.

Etter det Kalland erfarer, er det i tillegg Linden barnehage i Hoffsveien av de private barnehagene i bydelen, som er med på aksjonen i dag.

- Dette vil gjøre økonomien langt mer uforutsigbar. Det kan kanskje også bli store variasjoner fra bydel til bydel, så denne aksjonen støtter vi fullt ut, sier Kalland

Stor oppslutningt

Informasjonssjef Jørn Tommy Scjelderup i PBL forteller at det strømmer inn bekreftende meldinger fra barnehager som vil delta i dagens aksjon.

- Det er 3600 barnehager i Norge, vi har oppfordret 2000 av disse om å delta i aksjonen, sier Schjelderup, som foreløpig ikke har noen oversikt over hvor mange barnehager som faktisk vil stenge dørene kl. 12.00.

- Men vi kan slå fast at aksjonen er en suksess. Ikke bare PBLs medlemsbarnehager, men også andre private barnehager slutter seg til. For eksempel har PBL 85 medlemsbarnehager i Trondheim, men vi har fått bekreftet at 150 barnehager vil delta, sier Schjelderup.

I Oslo oppfordres ansatte i private barnehager og foreldre til å møte opp i Ragna Hagens barnehage på Sandaker kl. 12.00. Der vil PBL holde appell, og Hløyreleder Erna Solberg, FRP-formann Siv Jensen, KrF. nestleder Inger Lise Hansen, samt representatneter fra Venstre delta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere