RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjonerte med redningsvest på Karl Johan


Guri Storaas, Frauke Heivand og Sindre Thon Bråten fra Spire
Guri Storaas, Frauke Heivand og Sindre Thon Bråten fra Spire
Tre ungdommer fra Spire, Utviklingsfondets Ungdom, gikk i dag fra valgbod til valgbod på Karl Johan for å høre om partiet støttet opp om underskriftskampanjen de hadde klimaspørsmålet i Afrika.

SENTRUM: Guri Storaas, Frauke Heivand og Sindre Thon Bråten fra Spire tok i dag på seg redningsvesten for å markere sitt standpunkt i klimaspørsmålet i Afrika.

De oppsøkte alle de store partiene for å høre om de støttet kravet de hadde til politikerne; nemmelig at Norge må støtte klimatilpasningstiltak i Sør med minst tre milliarder kroner årlig.

- Vi mener at det er viktig at vi tilpasser oss endringene i miljøet. Klimaendringene har allerede tatt livet av 300 000 mennesker årlig. Vi mener at oljenasjonen Norge har et delansvar for hyppigere og sterkere flommer i Bangladesh, tørke i Malawi og ekstremvær i Honduras, og at det er på tide å betale erstatning, sa Guri Storaas før de oppsøkte valgbodene.

Derfor ønsket de at politikerne skulle støtte opp med underskrift og et bilde av dem selv i redningsvest.

Stort sett enig

Alle de politiske partiene var stort sett enige at man må gjøre noe med klimaproblemene som man ser i dag. Men ikke alle ville signere på underskriftskampanjen til Spire.

- Det dere gjør er et veldig bra engasjement og Norge må helt klart ta sin del av ansvaret. Vi ønsker å være ambisiøs i klimapolitikken, men personlig er jeg litt skeptisk til å skrive under på dette, sa Erling Hillestad som sto i Venstres valgbod.

Men hos Senterpartiet var tonen en helt annen.

- Det står i partiprogrammet vårt at vi skal bidra med bistand til de afrikanske landene. Så jeg har ingen problemer med å skrive under på vegne av partiet, sa Inger Bigum.

Se bildesliden på hvem som tok på seg redningsvest og ikke.

Mer kunnskap

De tre ungdommene var stort sett fornøyd med hva de hadde oppnådd etter underskriftskampanjen.

- Generelt sett må vi jobbe mer med å informere om dette problemet. Alle partiene var enig at noe måtte gjøres og utslipssreduskjonen var gjennomgående med alle, sier Sindre Thon Bråten.

- Ja, det er for lite kunnskap om dette. Så nå skal vi sørge for at politikerne blir observant på dette problemet, avslutter Guri Storaas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere