*Nettavisen* Nyheter.

Aksjonerte ved stranda

Folk ble stoppet på vei over E18.

Frognerstranda-naboer brølte samstemte for å bytte ut motorstøy med parkområde under demonstrasjon sist helg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Maja Arnestad og Bernt Haugtvedt ønsker å legge et realt lag med grønn make over på landets mest trafikkerte motorveier. FOTO: Anders Jørstad

FROGNER: Det var representanter fra Trafikkgruppen Oslo Vest i Naturvernforbundet som drev sympatisørjakt på gående og syklende langs Frognerstranda. Maja Arnestad var en av dem som delte ut brosjyrer som viste et badeparadis som fremtidsvisjon.

Har løsningen

- Statens vegvesen har fortalt meg at et EU-direktiv krever 800 meter åpen strekning som sikkerhetsventil. Men etter å ha studert regelverket selv, har jeg funnet ut at dette tallet bare er noe vegvesenet har tolket seg fram til på egen hånd. Jeg mener heller at strekningen fra Hjortnes og inn mot sentrum bør forbli åpen, og heller legge området langs Frognerstranda i tunnel, mener Arnestad, som også ønsker at jernbanelinjene på samme strekning lider samme skjebne.

Frykter næringslivet

Arnestad frykter at økonomiske interesser setter en stopper for realiseringen av Naturvernforbundets eget forslag til Oslo-pakke 3 og Fjordbyprosjektet.

- Fra Hjortnes og inn mot sentrum ser kommunen kanskje for seg store inntekter ved å legge denne veistrekningen ned i tunnel for å føre opp næringsbygg. Men jeg mener hensynet til den store allmennhetens interesser må veie tyngre enn næringsinteresser, advarer hun.

Som nabo til motorveien med 80 000 passerende kjøretøy daglig, er Bernt Haugtvedt lei av å tørke støv av sykkelen og vinduskarmer som han mener skyldes biltrafikken.

Skifter politisk parti

- Det er en forferdelig forurensning. Jeg brenner så sterkt for denne saken at jeg vil stemme på det partiet som går inn for å legge motorveien i tunnel, selv om kanskje dette partiet forøvrig står for mye av det motsatte jeg gjør, sier en bestemt Haugtvedt.

Haugtvedt drømmer om at gater som Gabels gate igjen skal gå helt ned til Frognerstranda.

- Når det gjelder å gjøre denne plassen mer attraktiv, synes jeg sist ukes leder i Lokalavisen er treffende. Der man sa at drømmen om et område med park, er så vakker at når den først er drømt, kan den bare ikke glemmes, avslutter Haugtvedt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.