RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjonistene må flytte


I slutten av mai måtte aksjonistene Sophie Irgens og Sven Anders Halstensen møte i retten etter å ha nektet å flytte fra Ekebergskogen. Nå blir de i skogen inntil politiet fjerner teltleieren.
I slutten av mai måtte aksjonistene Sophie Irgens og Sven Anders Halstensen møte i retten etter å ha nektet å flytte fra Ekebergskogen. Nå blir de i skogen inntil politiet fjerner teltleieren. Foto: Foto: Ingjerd Sørlie Yri
Teltlivet i Ekebergparken er over for aksjonistene Sophie Irgens og Sven Anders Halstensen.

EKEBERG: I omkring to år har samboerparet Sophie Irgens og Sven Anders Halstensen, og andre aksjonister bodd i telteir i Ekebergparken i protest.

De har oppholdt seg på stedet for å opplyse folk om naturen og dyrelivet som de mener tar skade av utbyggingen av skulpturparken.

Anker ikke

Aksjonistene har fått flere anmodninger om å flytte, men bymiljøetaten i Oslo kommune måtte gå rettens vei for at aksjonistene skulle forlate skogen. I slutten av mai møttes partene hos byfogden.

Ifølge kjennelsen som er avsagt har bymiljøetaten retten på sin side. Irgens og Halstensen må fravike eiendommen, mens Oslo kommune må betale sakens kostnader.

– Vi kommer ikke til å anke kjennelsen om å flytte fra Ekebergskogen, forteller Sophie Irgens.

Retten viser til politivedtektene for Oslo kommune som sier «I offentlige parker, grøntarealer, friområder, på veier eller plasser i tettbebygd strøk er overnatting, camping, telting eller lignende forbudt, uten særskilt tillatelse fra kommunal myndighet».

Irgens og Halstensen erkjente selv i retten at de vet at teltingen i parken er ulovlig.

Fortsetter kampen

Inntil teltene de har satt opp blir fjernet, vil de aksjonere i Ekebergskogen.

Og etter at teltplassen blir fjernet av politiet, fortsetter kampen for naturen.

– Vi kommer til å spre informasjon, og gir ikke opp Ekebergskogen på noen som helst måte, understreker Irgens.

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere