Gå til sidens hovedinnhold

Aksjonister stanset giftdumpingen

Kurt Oddekalv og 12 medaksjonister har lenket seg fast og hindrer arbeidet om bord i lekteren ved Malmøykalven.

Malmøykalven: Onsdag ved 13.30 tiden bordet Kurt Oddekalv og 12 aksjonister lekteren som ligger ved Malmøykalven. Aksjonistene har låst seg fast, og er forberedt på å bli arrestert.

Vi har stoppet dumpingen så langt. Noen har lenket seg fast på strategiske steder. Vi kommer til å bli her til vi blir fjernet, sier Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforbund.

Anmeldes

Det skal også være representanter fra folkeaksjonen "Stopp Giftdumpingen i Oslofjorden" og "Mødre mot Giftdumping" blant de 12 aksjonistene.

Klokken 14.45 kontaktet havnedirektør Anne Sigrid Hamran politiet med anmodning om å fjerne aksjonistene.

Vi har bedt politiet om å fjerne dem. Vi tolerer ikke at folk forstyrrer lovlig arbeid. Dette går ut over prosjektet i tid og kostnader noe vi ikke aksepterer. Vi vil derfor anmelde aksjonistene, sier Hamran.

Miljøkriminalitet

Oddekalv på sin side er ikke like enig med Havnedirektøren i lovligheten av dumpingen.

Dette er det alvorligste utslippet vi har i Norge., og så er det i myndighetenes regi. Dette er miljøkriminalitet av verste sort. Det går ikke an å si at dette er et miljøprosjekt. Hadde det vært en bedrift som hadde stått for disse utslippene hadde den blitt stengt på dagen, sier Oddekalv.

Kurt Oddekalv leverte en anmeldelse av Oslo Havn og Secora etter Miljøvernforbundets sist aksjonerte mot giftdumpingen i Oslofjorden.

Politiet har ennå ikke sett på saken og burde anmeldes for tjenesteforsømmelse, mener Are Damman i innbyggerinitiativet på Nesodden.

Nordstrands Blad kommer tilbake med mer om denne saken senere.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen