RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjonsgruppe for vern av Bestumkilen

Kajakk- og rofolket nekter å akseptere at småbåtfolket skal ha enerett på å uttale seg om utviklingen av Bestumkilen. Nå er en aksjonsgruppe dannet.

Bestumkilen: - Vi kan ikke sitte rolig å se på at de myke trafikantenes kår på sjøen blir forverret ytterligere. Med den utviklingen som arbeidsgruppen utgått fra småbåtutvalget (SU) skisserer blir vi de store taperne på sjøen, sier talsmann for det nystiftete foreningen "Bestumkilens Venner", Alf Gervin, som er redd for at Bestumkilen skal få samme utvikling som Frognerkilen.
- Nå er begeret fullt. Vi må aksjonere. Robanen i Frognerkilen ble fortrengt av motorbåtene. Christiania roklubb havnet i Bogstadvannet og Studentroerne må til Ormsund eller Kalvøen. Skal vi lide samme skjebne, spør Gervin, som kommer fra det han karakteriserer som et positivt møte med Samferdsels- og miljøkomiteen i rådhuset.

Vil ødelegge

Oslo kajakklubb alene har 2000 medlemmer og har stoppet inntaket av flere medlemmer. I tillegg kommer roerne i Oslo roklubb og Bestumkilen roklubb. I fjor leverte SU en innstilling til byrådet med blant annet en vurdering av mulighetene for nye småbåthavner og konkrete forslag til slike. Et av forslagene er en ny brygge som Maritim båtforening vil bygge tett opp til Bestumkilen roklubb og Oslo kajakklubb. Denne skal være for 60 større båter/skøyter. Klubbenes medlemmer mener at den planlagte bryggen vil ødelegge for dagens utøvelse av sporten.
- Denne bryggen vil bli liggende til dels rett foran der hvor vi går ut med båter og kajakker. I dette farvannet skal båter på 40 - 50 fot og kanskje mer manøvrere ut og inn. Alle som vet litt om båt forstår hvilken situasjon det skaper for oss. Fra tidligere har vi fått en skøytebrygge som er påbygd slik at vi har mistet den naturlige banen ut fra land, sier Gervin, som frykter at en forenklet saksbehandling hos plan- og bygningsetaten kan føre til at en ny brygge vil bli vedtatt uten at kajakk- og rofolket blir hørt.

Helhetstenking

Bestumkilen er ett av flere områder som skal bygges ut for å tilfredsstille småbåtfolkets behov innenfor Oslo kommunes grenser. Det er snakk om flere hundre nye båtplasser i Bestumkilen fra Løvenskiold Vækerø og til og med Eiendomsspar (Mørtelverket). Oslo kajakklubb har Mørtelverket som nærmeste nabo.
- Hvis dette skal forstås riktig, vurderer man altså en ny stor utbygging rette ved siden av kajakklubben. Vi savner en helhetstenking for utvikling av området, hvor blant annet padlernes og roernes interesser er ivaretatt. Vi forlanger at antall båtplasser blir fryst til disse forholdene er avklart, sier Gervin.
"Bestumkilens Venner" ønsker en kommunal regulering, hvor antall båtplasser ikke overstiger nivået for 2006. De vil også at Maritims skøytebrygge forkortes til opprinnelig lengde for å gjenvinne treningsarealet til roere og padlere. I tillegg vil de ha slutt på ulovlige fortøyninger i den tradisjonelle 1000-metersbanen langs Bygdøylandet. Det er også helt uakseptabelt med en ny stor brygge vendt inn mot klubbenes område.
- Flere politikere har henvendt seg til oss for å bli orientert om våre synspunkter og aksjonsgruppen skal fremover ha en rekke møter med politikere og utvalg både lokalt og i rådhuset. Da vil vi også vise hvilken stor betydning klubbenes arbeid har med hensyn til miljø og helse og ikke minst som en del av ungdomsarbeidet, som trenger trygge forhold rundt seg, sier Gervin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere