Aksjonsgruppe mot boligsalg

I forrige uke ble det dannet en aksjonsgruppe som prinsipielt går i mot salg av kommunale boliger. Initiativtaker Unni Sandodden vektlegger at det er selve grunntanken om at Oslo trenger kommunale boliger de nå går til forsvar for.

TORSHOV: Østkantavisa møtte tre fra den ferske aksjonsgruppa ved Kvartal 6. Første punkt på programmet er planlegging av en offentlig høring.
Vi ønsker å styrke debatten blant både interesseorganisasjoner og politiske partier. Kirkens Bymisjon og Leieboerforeningen er eksempler på ulike organisasjoner vi ønsker å trekke nærmere den politiske prosessen, sier Unni Sandodden.
Ni engasjerte mennesker, inkludert den verdenskjente professoren i kriminologi Nils Christie, har hittil sluttet seg til. Aksjonsgruppa kan fortelle at de også har planer om egen seksjon i toget på 1. mai, og at de senere i samme måned planlegger støttekonsert og gudstjeneste i Kvartal 6.

Retten til å bo

Aksjonsgruppa mener kommunen driver butikk på trygdede og sosialklienter.
Når beboere her mister sine kommunale leiekontrakter, blir man henvist til statlig bostøtte. Her er det imidlertid mange som faller utenfor, blant annet ved at det da stilles krav om mer enn ettroms leilighet, sier Siv Kløvfjell fra samme gruppe.
Byrådet hevder at de ønsker å spre boligmassen. Men det er dårlig forhold mellom kjøp og salg når kommunen kun skal kjøpe for 50 millioner mens den selger for over 600 millioner, sier Sandodden.

Ingen tro på plan B

Forslaget fra Inder Singh, hvor han tilbyr seg å kjøpe gården på vegne av beboerne for å sikre deres kontrakter, har ikke Iren Magnussen særlig tro på.
Slik jeg ser det er det mer urealistisk å få til et slikt kjøp enn å klare å stoppe salget. Og uansett om det er han eller Donald Duck som kjøper så mister folk den kommunale bostøtta si, sier Iren Magnussen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag