*Nettavisen* Nyheter.

Aktiv 90-årsjubilant

6. februar fyller tidsvitnet Steff Kinge 90 år.

Som «godt voksen» mann på Søndre Nordstrand, lever Steff Kinge (89) et aktivt liv. Om to uker fyller han 90 år.


HOLMLIA: Det er ingen vits å gi opp livet bare fordi man er 90 år, sier Kinge lattermildt.

Steff Kinge er født og oppvokst på Nordstrand og har vært Nordstrand-beboer nesten hele livet. Da krigen kom til Norge, flyttet 16-årige Kinge til Bøn i Eidsvoll kommune, hvor han også traff sin kone Mia. Det tok ikke lang tid før Kinge ble arrestert som politisk fange og sendt til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen i Tyskland. Da krigen var slutt, kom Steff Kinge tilbake til Nordstrand.

Jeg må jo si at jeg har vært en skikkelig Nordstrand-beboer, sier Kinge. Her er jeg født og det er her min historie er.

Hvite busser

Steff og Mia ble forlovet gjennom et brev på 16 linjer, som var den tillatte brevlengden mellom konsentrasjonsleiren og hjemmet. Og den 26. mai 1945 kom Kinge hjem til sin familie med hvite busser.

Steff og Mia Kinge har i mange år reist som tidsvitner med stiftelsen «Hvite busser» og fortalt ungdommene sin historie fra krigstiden.

Aktiv tennisspiller

Steff Kinge har spilt tennis siden han var 16 år og har vært med i konkurranser fra klasse 35. Nå er han med i veteranklubben på Nordstrand.

Jeg spiller tennis et par ganger i uken, forteller Kinge. Vi spiller i to timer, og drikker deretter kaffe med vafler. Det er veldig sosialt og er en god avkobling.

Både Steff og Mia Kinge har vært aktive innen idrett, de har syklet, stått på ski og spilt tennis i mange år. Men nå er tennis førsteprioritet for 89-årige Kinge.

Jeg måtte slutte å gå på ski, sier Kinge. For hvis jeg faller, så kan det ødelegge for tennisen, smiler han.

Fyller år

Den 6. februar fyller Steff Kinge 90 år. Hvor familien skal feire, er foreløpig ukjent.

Vi vet ikke ennå hvor vi skal feire. Hele familien bor jo i nærområdet, forteller Kinge. Men det blir en markering av dagen. Da skal vi spise godt og drikke godt, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.