RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktiv støtte fra snøbrettstjernene


Fra venstre Terje Håkonsen, Mikkel Bang og Helene Olafsen. Foto: Vidar Bakken
Fra venstre Terje Håkonsen, Mikkel Bang og Helene Olafsen. Foto: Vidar Bakken
De aktive er ikke i tvil. Tryvann Vinterpark må bygges ut.

OSLO: Flere av våre mest kjente utøvere i alpint og snowboard stilte på dialogmøtet i VM-huset for å støtte Tryvann Vinterpark. Alpinisten og programleder i 71 grader Nord, Tom Stiansen, går helhjertet inn for utvidelse av anlegget.

– Det er en fantastisk utbygging som vil komme barn og unge til gode. Jeg stiller meg uforstående til at en omlegging av langrennsløypa skal stoppe dette. Jeg bruker langrennsløypa mye selv. Det kan ikke være et problem. Det er jo først fra Tryvannshøgda og innover at den virkelige langrennsturen begynner. Som ivrig syklist i Marka støtter jeg også planene om en egne nedfarter for terrengsyklister. Dessuten trenger et utvidet anlegg flere severingssteder. Her kan vi få et anlegg som hele Oslo kan være stolt av, sier Stiansen.

Terje Håkonsen

Terje Håkonson er en levende legende som ikke trenger nærmere presentasjon.

– Jeg er så heldig at jeg ikke har ni til fem-jobb, så jeg har mulighet for å dra til Tryvann når det er mindre folk i anlegget. På andre tider og særlig i helgene er det håpløse forhold med lange køer. Anlegget må utvides, så det kan ta imot flere barn og unge som vil prøve seg. Det er det viktigste. Samtidig har vi nå mulighet for å få et anlegg på internasjonalt nivå. Jeg vil ikke stå for et Snowboard-VM hvis vi ikke har et anlegg som er like godt som det vi ser hos arrangører ellers i verden, sier Håkonsen.

Han liker også planene om et serveringssted oppe i Wyllerløypa med økologisk profil.

– Mange tar godt vare på bilen, men glemmer at man må gjøre det samme med seg selv. Riktig mat er viktig når man driver med idrett. Rundt omkring i anleggene selges det ellers bare dritt, billig og dårlig mat uten alternativer, sier Håkonsen.

Helene Olafsen

Helene Olafsen er spent på om planene i Tryvann Vinterpark går gjennom. Vi var mange som fulgte henne i finalen i slopestyle under OL sist vinter og som mange andre aktive mangler hun treningsmuligheter her hjemme.

– For det første er dette en fantastisk mulihet for at flere kan få bruke Marka. For det andre vil et VM i snowboard skape enda større intereese for sporten og sette Oslo på kartet. Nå drar vi mye til for eksempel USA for å trene, fordi vi ikke har tilgang til halfpiper med internasjonal standard. Det må til for at vi skal kunne øve på de elementene som kreves. En utvidlese av Wyllerløypa vil bety vannvittig mye for sporten, sier Olafsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere