*Nettavisen* Nyheter.

Aktive i vintervær

Det var det hele uken på Finnerud. FOTO. UTLÅNT Foto: UTLÅNT

For 17. år på rad arrangerte Røde Kors aktivitetsuke på Finnerud. Som alltid ble det trangt om plassen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men en liten leteaksjon ble det.

FINNERUD: I et gammeldags vintervær, vekslende fra streng kulde til kraftig snøvær og etterfølgende påskesol, møtte 50 - 100 deltagere hver dag. Mandag, tirsdag og onsdag var det RK Innvandrerkvinneklubber med barn som tok turen. Torsdag kom voksne handikappede og fredag var Mølleplassen barnehage på plass.

Ski, aking og snøscooter

Målsettingen for uken var «ut i naturen - en annerledes opplevelse», samt å oppleve «norske» aktiviteter. Og sistnevnte, de var mange. Ski, aking, snøscooter og hesteridning. Det var ski til alle, og nesten alle ville prøve seg i terrenget, både voksne og barn.

– Noen gikk lange turer, vi måtte til og med lete etter syv somaliske gutter som hadde tatt langtur på egenhånd. Her var det godt å ha hjelpekorpset med scooter, turen tilbake ble for lang, sier Mette-Marit Sakrisvold som er frivillig.

Aking var populært. Alle barna akte og det var i tillegg noen mammaer som prøvde seg i bakken til frydefulle gledeshvin.

– Snøskuteren fra RK gikk i skytteltrafikk, og her fikk deltagerne en flott og spennende turopplevelse. Hesteridning på Fjompen var også stas, og mammaer fotograferte barna som stolte satt på hesteryggen, sier hun.

Kyllingpølser og bål

Alle deltagerne ble busset opp til Finnerud. På tunet ble de møtt av Jarle, Rita og en gruppe frivillige som ønsket velkommen og serverte varm solbærtoddy og kjeks. Senere var det grilling av kyllingpølser og brus etter endt innsats. Bålet var fint å kunne varme seg på. og det var også anledning til å gå inn i peisestuen med varne på begge peisene.

– Min opplevelse er at dette er et flott tiltak både for deltagere, arrangører og frivillige. Jeg har vært med som frivillig mange ganger og uttalelser som: «Dette har vi gledet oss til lenge» «Vi meldte oss på med en gang» «Å, så hyggelig å være her igjen» etterfulgt av en god klem, er blitt vanlig. Det var smil og latter hele tiden og bare blide ansikter, avslutter Sakrisvold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.