RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktive jenter på driltreff


til musikken "This Business of Love", Lena Tjelmeland, Silje S. Knutsen, Marlene Andersen og Isabel M. Berg.
til musikken "This Business of Love", Lena Tjelmeland, Silje S. Knutsen, Marlene Andersen og Isabel M. Berg.
Drillerne i Lilleaker Janitsjar stilte sist helg sterkt i instruktørstaben på utøverkurs i drill, samt at de gjorde seg bemerket på Drilltreffets 15-årsjubileum.

LILLEAKER: De stilte med nye programmer og kostymer spesielt til Drilltreffets oppvisning.

Drillvenner fra hele landet

Helgen etter at drillerne fra Lilleaker Janitsjar hentet hjem to bronsemedaljer fra Skjærgårdsdrill i Tønsberg, dro de av gårde for nok en drillhelg.

Denne gangen var det utøverkurs og Drilltreff i Rælingen som sto for tur. Fra fredag 6. til søndag 8. februar arrangerte Norges Musikkorps Forbund (NMF) vinterens store Drilleventyr med hele 70 deltakere.

Det populære kurset har deltakere fra fjern og nær. Her skal nye drillferdigheter, koreografier og dansebevegelser innlæres, samt nye drillvenner skal stiftes, ja, og god mat og lite søvn skal også til - dette er alle ingredienser for et vellykket kurs, noe det også ble.

Bidro som instruktører

Jentene fra Lilleaker Janitsjar stilte ikke som utøvere denne gangen, men bidro sterkt i instruktørstaben, med Helene Braathen, Isabel M. Berg og Lena Tjelmeland.

I år var det hele fire grupper, og gruppene hadde fått navn etter musikken de skulle drille til. Vi hadde Askepottjentene med Gro-Synne Løvås og Isabel M. Berg som instruktører, Afrikajentene med Kirsten Jørgensen i spissen, Mambojentene med Helene Braathen og Kinajentene med Lena Tjelmeland som instruktører.

Flere av jentene fra Lilleaker har gjennom tiden fulgt kurset, som har bidratt til utviklingen på det tekniske nivået. Lena Tjelmeland har fulgt kurset helt siden det ble arrangert for første gang for 14 år siden, den gang som utøver, mens det har vært som prosjektansvarlig for NMF de siste årene. Også Helene Braathen har fulgt kurset og Drilltreffet siden starten, både som utøver og instruktør.

Jentene fra Lilleaker Janitsjar var også med på å berike lørdagskvelden med en helt spesiell oppvisning for alle utøverne.

Viste seg frem søndag

Instruktørene ledet utøverne gjennom en helg med masse drillmoro. Søndag ble det hele avrundet med Drilltreff hvor alle utøverne skulle vise hva de har jobbet med i løpet av helgen.

I tillegg til at ulike tropper stilte med egne nummer, deriblant var hele troppen til Lilleaker Janitsjar å finne, med Silje S. Knutsen, Marlene Andersen, Isabel M. Berg, Beate S. Aamodt, Helene Braathen og Lena Tjelmeland. Troppen viste hele tre nummer, da nytt showprogram til musikken "Rich Girl", hattedans til " This Business of Love" og sist, men ikke minst, viste de fjorårets konkurranseprogram "Matrix" en siste gang. Både dansen og showprogrammet ble innøvd spesielt til Drilltreffet som i år fylte 15 år.

Under Drilltreffet ble også inviterte hedersgjester hyllet med blomster, deriblant Mona Tjelmeland som var en av ildsjelene til å starte arrangementet for 15 år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere