*Nettavisen* Nyheter.

Aktuell debutroman om terror

Det tok Olav W. Rokseth ni år å fullføre sin første spenningsroman , og drømmen til journalisten fra Ullevål Hageby er å jobbe som forfatter på heltid. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Olav W. Rokseth har fått oppfylt forfatterdrømmen og gitt ut sin aller første kriminalroman med et høyst aktuelt tema.

ULLEVÅL HAGEBY: Ni år har det tatt den erfarne journalisten som er bosatt i Ullevål Hageby å fullføre sin første spenningsroman «Et spørsmål om beskyttelse».

Del på Facebook

Ytre sett en bok om terrorisme og en manns fanatiske syn, men også kampen om fortidens sår som aldri leges. Et brennhett tema etter 22. juli, men det var aldri aktuelt å utsette utgivelsen.

– Det ble diskutert, men Gyldendal forlag var tydelig på at vi skulle gjøre som planlagt, forteller Rokseth.

Legge fortiden bak seg

En imam blir en sen sommerkveld skutt i Tøyengata i Oslo. Attentatmannen har etterlatt seg noen linjer fra et arabisk dikt som innvarsler en endetid og «den tolvte imam».

PST kontakter religionshistorikeren Davood Ariani, som nå har tatt navnet David Anderson. Han mener attentatmannen har flere drap foran seg.

Davids familie ble drept under uroligheter i Libanon. Motvillig reiser han tilbake, på oppdrag fra PST ... og for å konfrontere fortiden.

Kom på plottet i Ecuador

Og selve plottet i boken kom ved en ren tilfeldighet.

– Det formelig datt ned i hodet mitt, sier Rokseth som befant seg i Ecuador med familien og et lengre sykeleie på grunn av ryggen da ideen for boken ble født. Tilfeldigheter har ført til at det tok hele ni år, men Rokseth var aldri i tvil om at han skulle bli ferdig.

– Det er viktig å ha tid, energi og inspirasjon, forklarer Rokseth, som selv henter mye energi fra å lese bøker.

Kommer flere romaner

– Jeg liker å lese blant annet John le Carré, Cormac McCarthy og Hemingway, sier Rokseth som er glad i alle typer sjangre, ikke bare kriminalromaner. Drømmen er å bli forfatter på heltid, en drøm han vet krever utrolig mye arbeid. Om det kommer en serie om David Anderson kan han ennå ikke svare på, men at det kommer flere romaner fra Rokseth kan han bekrefte.

– Hva ønsker du at folk skal sitte igjen med når de har lest boken din?

– Jeg håper de opplever å lese en spennende bok, med overraskende vendinger. Og ikke minst en følelse av at de har lært noe, avslutter Rokseth

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.