*Nettavisen* Nyheter.

Akustisk vinter på Torshov

12. januar innleder Halvdan Sivertsen årets akustiske vinter på Soria Moria. Den bejublede konsertserien har vendt tilbake til sitt opprinnelsessted.

TORSHOV: Det hele startet nemlig på Kulturslottet. I 1999 ønsket initiativtaker til Akustisk vinter, Roar Steingrimsen, å gjøre noe annerledes.
Vi følte at mange norske artister var lei av å reise rundt med store lastebiler fulle av utstyr. Vi ville strippe konsertene helt ned og fokusere på det akustiske inntrykket og den intime settingen, sier han.
For lite
Første artist ut var Lars Lillo-Stenberg, som også skal spille på Soria Moria i år. Konsertene, som fra første stund har hatt som standard å begynne presis og ikke slutte altfor sent, ble umiddelbart en suksess. Så ble også Soria Moria for lite.
Trange arbeidsforhold førte til at Akustisk vinter flyttet til Smuget, før interessen tok av også andre steder i landet. I dag er konseptet blitt en turné, med faste holdeplasser i Drøbak, Asker, Bergen, Kongsberg og Stavanger.
Kommer hjem
Likevel er det på Soria Moria at Akustisk vinter er hjemme. Og med en dedikert tilhengerskare, store navn på plakaten og en godt etablert merkevare, vender Akutisk vinter tilbake til vårt distrikt.
Torshov og bydelen generelt har vokst veldig siden sist gang vi var her. Dessuten har lys, lyd og scenen på Soria Moria blitt mye bedre. Da vi skulle lete eter et nytt sted, ville vi veldig gjerne hit, sier Steingrimsen.
Plateslipp og gjenforening
Nå innleder visesanger Halvdan Siversten returen. Deretter blir det plateslipp med visjonærene Einmal Kommt Die Liebe den 26. januar, før Lars Lillo-Stenberg igjen inntar Kulturslottet 9. februar. I løpet av våren vil også få konserter med Marie Bergman, Anne Grete Preus og Ingrid Bjørnov. Vårprogrammet avrundes med en gjenforeningskonsert med 90-tallsyndlingene The Rambelins 21. april. Det er sjelden så mange store artister serveres på ett fat.
Det som trigger artistene, er at Soria Moria bare har plass til 200 publikummere. Det er en annerledes setting at publikum nesten sitter oppå scenen, sier Steingrimsen.
Flere av artistene ville uten problemer fylt arenaer som Rockefeller eller Oslo konserthus, noe DeLillos ettertrykkelig demonstrerte like før jul. Derfor blir det trolig rift om billettene, når det igjen blir mulig å oppleve musikk, god mat og intim stemning med Akustisk vinter på Toshovs kulturslott.
Torshov og bydelen generelt har vokst veldig siden sist gang vi var her
Arrangør Roar Steingrimsen


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.