RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Akvareller, akryl og akt


Brita Fredriksen inspireres av naturen i Lofoten.
Brita Fredriksen inspireres av naturen i Lofoten. Foto: FOTO: UTLÅNT
Nå setter Brita Fredriksen og Ellen A. Jensen farge på veggene på Røa Deichmanske.

RØA: De er begge medlemmer av Røa Kunstforening og kreative til fingerspissene.

– Jeg jobbet først med akvarell hele tiden, så gikk jeg over til olje, men jeg hadde rett og slett ikke tålmodighet. Nå er det en kombinasjon av akvarell og akrylmaling, forteller Jensen.

Motivene varierer mellom figurativt og non-figurativt. Hun lager i tillegg sjablonger til dekorasjon på bestilling.

– Jeg har arbeidet som kostymedesigner i nærmere 40 år. Det meste i NRK. Akkurat nå går årets julekalender på TV2, «Olsenbandens første kupp» som jeg hadde kostymeansvaret for, sier Jensen.

Med et hus på Kreta blir inspirasjonen også av det varmere slaget. Jensen lar seg spesielt fascinere av falleferdige hus.

– Det er rart det der. Når jeg har malt dem, er de jo foreviget. Ofte når jeg returnerer til plassen er bygget borte, forteller hun.

Brita Fredriksen stiller ut side om side med Jensen.

– Jeg startet med porselensmaling på syttitallet, men gikk etter hvert over til å male akvareller og akrylbilder. Jeg har ikke gått på skole for å lære å male, men har i årenes løp deltatt på flere kurs, sier Fredriksen.

Blant dem er kurs i oljemaling på Skagen, kurs på Andøya for å lære å male nordlys og akvarellteknikk på Røa Samfunnshus ved Karin M. Keane.

– De 13 bildene som er utstilt i Røa bibliotek, er malt i akryl. Jeg henter mye inspirasjon fra naturen i Lofoten og på Vestlandet. Jeg maler både naturalistisk og abstrakt, avslutter Fredriksen.

Utstillingen på Røa Deichmanske bibliotek denne måneden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere