Alanzinho-erstatteren

HIGH TEKNISK: Daigo Kobayashi (26) er Stabæks nye magiker.

HIGH TEKNISK: Daigo Kobayashi (26) er Stabæks nye magiker.

Dette er mannen som skal fylle skoene til Alanazinho. Opptakten til seriestart lover for godt for Daigo Kobayashi.

SPEAKER.NO: «Er du en stjerne i den japanske ligaen, er du heller ingen skit-spelare!»

Daniel Nannskogs dom over Stabæks asiatiske nyervervelse etter superfinalen mot Vålerenga levnet ingen tvil: Kobayashis frisparkperle mot Vålerenga kan være innledningen til nok et stort fotball-opphold i Norge for Stabæk-importen Daigo Kobayashi

Eksotiske

Borte er Veigar Páll Gunnarsson, islendingen som pøste inn Stabæk mål, og Alanzinho, den brasilianske tryllekunstneren som rakk å utrette eliteseriemirakler før han forsvant ut klubbdørene og satte seg på Tyrkia-flyet til Trabzonspor.

Se oppsettet for årets eliteserie her

Nok en gang har Stabæk sett etter eksotiske shoppingløsninger. Daigo Kobayashi er stjerne i hjemlandet og den første japaneren som entrer den norske eliteseriescenen.

- Stabæk er definitivt et steg videre i min karriére. Jeg håper å kunne utvikle meg som spiller og bli en bedre allrounder, sier 26-åringen til Speaker.no.

Han er tilsynelatende komfortabel og avslappet før lørdagens eliteseriepremiere mot Lillestrøm i Telenor Arena,

Slik endte eliteserien i fjor

Entertainer

Om Alanzinho skaffet seg mange fans i løpet av sin Stabæk-tid, spørs det om han kan måle seg med Kobayashi. I Japan har til og med 26-åringen en egen supporterklubb.

- Jeg håper å kunne utrette mye av det samme her som jeg gjorde i Japan; nemlig å underholde publikum. Det liker jeg. Det er viktig å gi noe tilbake, sier Kobayashi, som fremdeles er avhengig av tolk. Engelsken begrenser han til noen få forståelige gloser.

- Japanerne både leser og skriver engelsk, men sjenansen, det å snakke et annet språk, er en del av kulturen. Han forstår nok mer enn vi tror, sier Stabæk-trener Jan Jönsson, tilfreds med det han har sett av sin nye importvare.

Les mer på Speaker.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag