RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alarmtelefon for barn

Nå får alle barn ett nummer å ringe til hvis de trenger hjelp.

OSLO: Etablering av en alarmtelefon for barn er et av tiltakene i den nye handlingsplanen mot vold i nære relasjoner.

Endelig

Endelig får barn sin egen telefon å ringe til hvis de er utsatt for vold, overgrep eller andre former for omsorgssvikt. Dette er stort for alle barn som trenger samfunnets hjelp. Vi er veldig glade for at myndighetene endelig har valgt å etablere en alarmtelefon, sier barneombud Reidar Hjermann

Barneombudet, og Barneombudets ekspertråd av barn som har vært utsatt for vold i nære relasjoner, har i lengre tid vært pådrivere for at myndighetene skal etablere en døgnåpen og gratis telefon for barn.

Dette arbeidet startet allerede da Trond Viggo Torgersen var barneombud.

Ikke bare en voldstelefon

Målet er at barn skal kunne henvende seg til ett telefonnummer om sin situasjon, uansett om det gjelder vold eller annen type omsorgssvikt.

Henvendelsen skal deretter kunne videreføres til rett instans i kommunen for oppfølging. Voksne som er bekymret for barn må også ha mulighet til å ringe denne telefonen.

I sommer oversendte ombudet et forslag til etablering av en alarmtelefon til Justisdepartementet og Barne- og likestillingsdepartementet.

Myndighetene bevilger nå midler for at telefonen skal bli en realitet.

Jakter på riktig nummer

Det er ikke tatt beslutning om hvordan alarmtelefonen skal administreres eller hvor den skal opprettes. Alarmtelefonen etableres som et toårig pilotprosjekt med oppstart i 2008.

Da gjenstår det bare å finne et nummer som alle kan huske, sier Hjermann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere