*Nettavisen* Nyheter.

Alder ingen hindring

Dans er for folk i alle aldre. På Kantarellen dagsenter sitter de og danser minst en gang i uken.

Kantarellen: To til høyre, to til venstre, klapp og boks, instruerer Marthe Bakøy.
Det er sittedans på Kantarellen dagsenter. 13 brukere og ansatte sitter på stoler i en ring på aktivitetsrommet. Selv om de sitter er aktivitetsnivået høyt. "Kavaleren" er et langt tau som alle holder i. De eldre får brukt hendene, skuldrene, beina og hodet mens de holder takten til musikken.
Det er litt slitsomt og jeg er helt svett, men det gjør ikke noe for det er så morsomt, sier Anne Margrete Larsen.

Dans for alle

Det går an å danse selv om man er gammel, sier Borghild Lund Larsen.
Den spreke 93 åringen er strålende fornøyd med den ukentlige dansen på dagsenteret. Den er blitt uunnværlig for mange av brukerne.

Vi kunne ikke vært foruten, da hadde hverdagen blitt virkelig kjedelig, forteller Anne Margrete Larsen.
Sittedansen er utviklet ved "Danseløvenes verksted" på Frogner. Personalet på Kantarellen har gått på kurs og blitt sittedansinstruktører. Dansen er tilrettelagt slik at alle kan være med.
Trening er flott og vi får ikke nok av den, stråler Karin Andersen.

Inviterte "Blomster Finn"

Borghild Lund Pettersen er en av de ivrigste danserne. I vinter har hun fulgt med på "Skal vi danse" på TV2. For noen uker siden tok hun like gjerne en telefon til tv-kanalen for å invitere Finn Scjøll til sittedans på Kantarellen.

"Blomster Finn" hadde aldri hørt om sittedans før, men virket veldig interessert. Han kunne ikke komme i dag, men jeg skal ringe tilbake snart, forsikrer Borghild Lund Pettersen.

Svingte seg på ordentlig

Kantarellen dagsenter har totalt 60 brukere og 23 er innom daglig. Brukerne skryter uhemmet av dagsenteret, hverandre og personalet.

Dette er verdens beste dagsenter. Vi er en fin gjeng som har det sosialt sammen, alle er på fornavn og ingen krangler med hverandre. Vi gleder oss til hver dag på dagsenteret, sier Odd Haugerud.

Aktivitetstilbudet er stort. Foruten sittedans tilbyr dagsenteret bingo, bowling, stolgymnastikk og vanngymnastikk i bassenget.

Når man er alene finnes det ikke noe bedre sted å være. Dette er vårt andre hjem, sier Karin Andersen.

Onsdag i forrige uke arrangerte Kantarellen dagsenter påskefest for brukere og pårørende. Da reiste de gamle seg og fikk svinget seg på ordentlig. Reidar Myhre og Kjetil Skaslien sto for musikken. Det ble også servert mat og én av brukerne på dagsenteret hadde spandert vin.

Ja nå fikk vi svingt oss på ordentlig. Jeg har ikke noen dansekavaler, men det er ikke noe problem på denne festen, sier Borghild Lund Pettersen før hun entrer dansegulvet igjen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag