RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alder ingen hindring


Treffene i storstua og felles bussturer til museer og restauranter er noe av det som får alle til å kjenne alle ved Solvang eldreboliger. Foto: Anders Jørstad
Treffene i storstua og felles bussturer til museer og restauranter er noe av det som får alle til å kjenne alle ved Solvang eldreboliger. Foto: Anders Jørstad
Solvang eldreboligers 20-årige eksistens ble feiret med sterke dråper.

SOGN: I alle disse årene har Finn Rasch-Halvorsen på 89 år bodd på det stedet som han mener noen ganger kan være "like stille som døden". Men på eldreboligenes egen bursdag ankom en hærskare av seniorer storstua i John Brandts vei, der et bedre måltid og god drikke ventet.

En for alle ...

Da lokalavisens utsendte støtte på 89-åringen Rasch-Halvorsen og hans firbente lille venn Pondus på deres luftetur, begynte den strihårete dachsen å bjeffe høylytt og konstant.

- Dette gjør han for å demonstrere at det finnes liv her, forklarer hundeeieren. Så vel miljøet som boligen er Rasch-Halvorsen strålende fornøyd med.

- Dette er en kjempekoselig plass. Alle kjenner alle her, og alle stiller opp for dem som behøver litt ekstra hjelp i perioder, forteller han. Og ifølge ham er trivselen så stor at mange beboere forlater plassen først den dagen de blir båret ut.

60-årsgrense

Det sosiale er det fremste trekkplasteret til det godt voksne nabolaget hvor aldersgrensen er satt til 60. Men beboerne understreker at dette ikke er omsorgsboliger.

For selv om det er tillatt å streife i gaten med stokk eller rullator, stilles det krav til selvstendighet. En person måtte tidlig pakke koffertene igjen fordi han trodde han hadde kjøpt en omsorgsbolig, kan en fortelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere