*Nettavisen* Nyheter.

Aldri for sent: Reidun (83) prioriterer P.T. flere ganger i uken

RESULTATER: Ifølge Reidun Mansrud (83), her i benpress, så går det fint an å forbedre både kondis og styrke selv om man er godt voksen. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Reidun Mansrud (83) bruker "noen tusen" i månenden på personlig trener (P.T.), noe som synes godt på den spreke eldre damen. – Dette er min medisin! sier Reidun.

Klikk på bildet for å forstørre.

SYKKEL: Reidun (83) er gjerne med på sykkeltimer også. Foto: Kristin Tufte Haga

DISEN/ÅRVOLL: Reidun Mansrud fra Disen (83) har "alltid" trent, også i organiserte former. De første 38 (!) årene hos Jorunn Kirkenær. For syv år siden meldte hun seg inn på Elixia på Årvoll.

– Jeg trener saltimer også, som sykkel, styrke og kondisjonstimer. Men fint med P.T. ved siden av. Jeg ble for noen år siden overtalt til å prøve P.T., og likte treningsformen veldig godt. Det er grundig trening, og lettere å gjøre øvelsene riktig med personlig instruksjon. I tillegg blir man skikkelig pusha av P.T. Og det liker jeg godt, ler Reidun.

P.T. Linda Tenold nikker samtykkende.

– Reidun liker godt utfordringer, og presser seg til å yte enda litt ekstra. Veldig gøy å trene Reidun, sier Linda.

Merker forbedring

P.T. timene, to ganger per uke, består av alt fra styrke til kondiss, blant annet løper også 83-åringen intervaller på tredemølle.

Les også: Den optimale luksustrimmen

Og selv om man begynner å bli godt voksen, så kan både kondis bli bedre og muskler bygges.

– Etter at jeg begynte med P.T. kom virkelig treningsresultatene. Jeg har merket det både på kondisjonen, styrke, balanse. Og ikke minst på overskudd og generelt bedre helse. Jeg føler meg skikkelig pigg, og supplerer også med lange gåturer i helgene, da er jeg ikke her. Så er jeg på en måte "på jobb" her på hverdagene. smiler Reidun.

– Jeg vil absolutt anbefale andre "godt voksne" å også prioritere P.T. , det er en flott form for trening, oppfordrer Reidun til.

Gleder meg!

Og ikke minst er det sosialt å være på treningssenter.

– Absolutt. Her har jeg fått mange nye venner. Jeg tar med meg matpakke, drar hit og trener en stund, og så prater vi litt. Jeg virkelig gleder meg til hver gang jeg skal hit og trene, sier Reidun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.