RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aldri vært bedre

Eiendomsmarkedet på Nordstrand har knapt vært bedre. To eiendommer som utgjør Sameiet Saltkråkan gikk nylig for tre millioner over takst i ekspressfart.

Nordstrand: Temperaturen pleier ofte å gå ned i boligmarkedet når sommeren kommer. Men markedet i år er mer opptatt av å handle mens renten er lav, fremfor å vente på at potensielle kjøpere skal bli ferdige med sommerferien. Dermed har det vært stor aktivitet i hele juni.

Det koker litt nå ja. Juni pleier ikke å være så bra, men i år har det vært annerledes. Det selges ikke en eneste eiendom under takst for tiden, sier Tommy Friestad i Friestad & Friestad i Boa Eiendomsmegling.

Sammen med André Friestad solgte han forrige uke to seksjoner i Mosseveien 269, som ble markedsført som Sameiet Saltkråkan. Eneboligen i sveitserstil gikk for 6,8 mill. kroner, 1,7 mill. over takst etter vanlig visning. Den andre, en enebolig i funkisstil, gikk for 5,5 mill. kroner etter privat visning. Salgssummen var 1,3 mill. over takst. Bra uttelling for eneboligene som begge har egen strandlinje.

Eksemplet fra Nordstrand var to eneboliger, men tallene for leiligheter viser samme trenden. I følge NEFs boligbarometer har kvadratmeterprisene for leiligheter i bydelen gått opp 11 prosent på ett år. Østensjø har 9 prosents prisvekst, Søndre Nordstrand har 12 prosent. Med en snittpris på 27.500 kroner for leiligheter er Nordstrand den som gir høyest pris av våre tre bydeler.

Statistikk for borettslagsboliger, leiligheter, delte boliger og eneboliger viser alle den samme trenden. Juni 2006 er så langt toppmåneden. Jeg tror ikke det er lurt å sitte på gjerdet så lenge nå for de som skal selge bolig. Markedet er veldig bra for tiden, særlig for spesielle eiendommer i høy prisklasse. Men det er klart at både kjøpere og selgere utover høsten vil følge renteutviklingen nøye, og da kan ting endre seg, sier Tommy Friestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere