RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alfa Romeos nye lekkerbisken

Alfa Romeos 4C Concept slekter på lekre 8C Competitzione, og realiserers allerede neste år.

Konsepter av forestående modeller er alltid en viktig del av bilutstillinger, og Genève-utstillingen er intet unntak. Et av de mest spennende og mest nærliggende konseptene viser Alfa Romeo frem.

Alfa Romeo 4C Concept er en kompakt "supercar" med DNA-et som bør være i en italiensk sportsbil.

4C er imidlertid ikke kun en konseptbil, men vil gå i produksjon allerede i 2012.

Henter elementer fra 8C Competizione

4C konseptet presenterer den klassiske formelen av de to-seters, bakhjulsdrevet coupé med motoren i sentrum, en lengde på ca fire meter og en akselavstand på mindre enn 2,4 meter.

På Alfa Romeo 4C Concept er teknologi og materialer utledet fra 8C Competizione med karbon, aluminium, bakhjulsdrift.

Teknologi er hentet fra Alfa Romeo-modeller i salg, som bensinmotoren med direkte innsprøytning som finnes i 1750 Turbo, og "Alfa TCT dobbel clutch girkasse og Alfa DNA dynamisk kontroll.

Fra erfaringer ervervet gjennom Alfa Romeo 8C Competizione og 8C Spider-modeller,  har også den nye konseptbilen bakhjulsdrift for å gi klassiske Alfa-kjøreegenskapene.

Chassiset støtter et karosseri laget av karbon, mens den bakre rammen struktur bruker aluminium. Det endelige resultatet er en betydelig reduksjon i vekt, begrenset til mindre enn 850 kg, som er rundt fire kilo pr hestekraft.

Mye snacks under panseret

Navnet "4C Concept" signaliserer en firesylindret 1750 turbomotor med over 200 hk.  Motoren har innsprøytning, dobbel kontinuerlig variabel ventil-timing, turbolader og såkalt scavenging kontrollsystem som eliminerer turbolag.

Alfas nylig introduserte  automatiske "Alfa TCT" dobbel-clutch girkasse er selvsagt på plass. (Er nå å få på MiTo og Giulietta).

4C Concept når en toppfart på over 250 km/t og akselererer fra 0 til 100 km på under fem sekunder.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere