*Nettavisen* Nyheter.

Alice først i køen

Alice Seehuus fra Haugerud tillhører risikogruppen, og var derfor blant de prioriterte som fikk vaksine av helsesøster Vigdis Fossum Olsen torsdag formiddag. Foto: Anita L. Hanken.

Alice Seehuus (67) fra Haugerud var blant de første som fikk vaksinen mot svineinfluensa da dørene åpnet torsdag formiddag.

HAUGERUD: Mennesker i risikogruppen hadde møtt opp i hopetall, og køen var lang utenfor Haugerud helsestasjon. Men så snart dørene åpnet, ble folk vaksinert på løpende bånd.

– Dette går smertefritt og over all forventning! sier personalet til Lokalavisen Groruddalen mens køen beveger seg raskt framover.

Lot seg overtale

Alice Seehus hadde latt seg overtale av sine nærmeste som ville at hun skulle vaksinere seg.

– Jeg har problemer med nyrene, så jeg tilhører risikogruppen. Jeg tror vel kanskje at de skremmer oss litt til å ta vaksinen, siden de har kjøpt inn så mye av den. De vil vel bli kvitt den også, smiler hun.

Selv bekymrer hun seg lite for svineinfluensaen, men er heller ikke redd for eventuelle bivirkninger av vaksinen.

– Jeg bekymrer meg ikke, men nå står jeg nå her i køen. Jeg skal ut og reise, så jeg har ikke lyst å bli syk akkurat da. Jeg var forresten i Mexico da svineinfluensaen kom, men det gikk greit. Jeg pleier ikke å ta ting så tungt, sier hun.

Du har ikke sprøyteskrekk, heller?

– Nei, det er det vel bare mannfolka som har, smiler hun.

Inne hos helsesøster Vigdis Fossum Olsen får Seehus informasjon og svar på alt hun lurer på før vaksinen blir tatt.

– Én av ti får litt feber og hodepine. Dersom du får høy feber, bør du ta det med ro, og gjerne ta en Paracet. Det er også vanlig at armen blir litt stiv og øm de første dagene, sier hun.

Må vente i 20 minutter

Etter vaksinasjonen skal alle sitte og vente i 20 minutter for å være sikker på at man ikke reagerer på vaksinen.

Helsesøster forteller at det organisatoriske så langt har gått veldig bra.

– Det er verst før folk kommer inn hit, det er en liten flaskehals. Men foreløpig ser det ut til at vi har nok vaksiner også Vi får se hvordan det blir når vi fortsetter vaksinasjonen på Furuset i kveld, sier Fossum Olsen.

Klokka 12.23 melder Bydel Alna på sine nettsider at det ikke er kø for vaksinasjon ved Haugerud helsestasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.