*Nettavisen* Nyheter.

Alice In Chains med sommerkonsert

Foto: Wikipedia

Gjør klar til en nostalgisk rockeaften når Seattle-gruppa Alice In Chains inntar Rockefeller onsdag 16.juni.

SENTRUM: Seattle-gruppa kom med nytt materiale for første gang på nesten 15 år i fjor med plate "Black Gives Way To Blue". Til sommeren besøker de Oslo og Rockfeller.

De var et av de viktigste rockebandene på tidlig nittitall og har en karriere med mer en 17 millioner solgte album, 11 topp-10-hitsingler og flere Grammy-nominasjoner.

Bandet fikk et lite gjenombrudd i 1990 med singelen Man in the Box, men det var med albumet Dirt fra 1992, som fulgte i kjølvannet av grunge-bølgen som ble startet av Nirvana, at bandet fikk sitt virkelige gjennombrudd.
HØR ALICE IN CHAINSPÅ MYSPACE

Alice in Chains ble aldri offisielt oppløst, men grunnet Staleys narkotikamisbruk gav bandet aldri ut et eneste studioalbum etter Alice in Chains fra 1995, og bandets siste turné var i 1993. Frustrert over bandets inaktivitet, gav gitarist Jerry Cantrell ut soloalbumet Boggy Depot i 1998, og senere Degradation Trip, etter Staleys død i 2002.

I 2005 ble bandet startet på nytt da de fikk en ny vokalist William DuVall og i fjor ble albumet "Black Gives Way To Blue" lansert. Til sommeren står de på scena på Rockefeller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.