RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alkohol forbannelse og glede

Påsken startet med fyll og spettakkel i Oslo sentrum. Alle som skal ut for å hygge seg i lystig lag trekker inn mot sentrum med påfølgende stor konsentrasjon av festdeltakere samlet. Etter hvert når festen ebber ut kommer transportetappen hjem med pirattaxi, krangel i taxikø og andre mindre hyggelige tildragelser og noen ganger svært alvorlige hendelser - som følger med den store sentrumsfesten på helgedager.

Samtidig får jeg et brev fra beboere ved Sofienbergparken på Grünerløkka. Der foregår angivelig festen utendørs langt ut i de små timer til stort besvær for nabolaget, som ikke synes at parken blir like hyggelig for barna under rådende forhold og nattro blir det ikke før langt over sengetid.

Når sommeren kommer samles ungdom i lystig lag i egne heim. Ofte langt flere tilstedeværende enn branntilsyn og nabolag setter pris på, og igjen, det er ikke ørens lyd før på morgenkvisten. Og dette i en bydel hvor barnefamiliene trives og ønsker å bli boende.

Arbeiderpartiet på Grünerløkka fører et korstog mot serveringsstedene i bydelen. De har tro på at løsningen ligger i forbudslinjen. Men viser ikke ovenstående at troen på stengte dører ikke fører noen sted hen annet enn at konsumet av alkohol blir drevet inn i hus, ut i parker eller inn til en farefull ferd inn til sentrum.

Fest med alkoholkonsum inne i heimene og ute i parkene utenfor kontroll og til stor sjenanse for nabolagene eller et sentrumsbesøk med høy risikofaktor, burde tilsi at dette ikke er veien å gå. Dette er feilslått politikk. Siden det ikke er sannsynelig at alkohol vil bli forbudt burde alle være mest mulig opptatt av å få servering og konsum av alkoholholdige varer innomhus. Under kontroll og i nærheten av der en bor.

Da vil behovet for å trekke mot sentrum avta, da vil det festglade publikum slippe å forstyrre ro og orden i parker og i heimene; forbruket vil være under en viss kontroll.

Personlig vil jeg at barna mine skal kunne møte sine venner og kjærester i mitt nabolag under kontrollerte former i offentlige godkjente etablissementer. Det er langt bedre at slike tildragelser skjer i noe mer kultiverte former enn med en flaske i en park, eller på hjemmefester. Aller minst ønsker jeg å ligge våken å frykte for hjemturen fra sentrum.

Grünerløkka og de øvrige bydelen i Oslo bør og må gi et bredt tilbud til de som ønsker å møte naboer og venner i hyggelig omgivelser der de bor enten de er gamle eller unge. Helst begge deler, da skjer utelivet i betryggende former hvor vi vet hvor de og hvor vi vet hvem som vanker der.

Nordmenn er rare, de elsker å besøke andre land og oppleve andre kulturer som har tradisjoner for en tilværelse, med god mat og drikke ut i de små timer utenfor hjemmets lune arne, men vel hjemme igjen slukner lampen.

Ulf Granli
Høyre Grünerløkka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere