*Nettavisen* Nyheter.

Alkymi-bilder hos ZEN

"Alkymi" kaller kunstneren Anne Grethe Sæternes sin salgsutstilling som holdes i lokalene til butikken Zen i Sporveisgata 29 frem til 22. april. Navnet kommer av kunsten å forvandle noe til gull, alkymi.

MAJORSTUEN: Malerproseessen gir meg et stille "rom" fylt av undring. Et privat rom hvor jeg ved hjelp av former og farger "går inn inn" og uttrykker følelser. Å skape bilder er for meg en vei mot selverkjennelse og bearbeiding av mitt eget indre, forteller kunstneren.

På meditasjonsreiser og i drømmer dukker bildene opp. Da er det underbevisstheten som arbeider og skaper bildene som kommer frem. Maleriene spenner over et stort register fra abstrakt til figurativ uttryksform i ulike teknikker, alt selvlært. Jeg maler intuitivt og opplever å få beskjed om hva som skal ned i maleriene, sier Sæternes.

Kunstneren har malt siden 1995. Hun er født på Namnå i Grue i 1959, har bodd i oslo i 23 år, men flyttet hjem til hjemstedskommunen i 2004.

Butikken ZEN, og dermed også utstillingen, er åpen tirsdag, onsdag og fredag 11.00 17.00 torsdag 11.00 18.00 og lørdag 10.00 14.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag