RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

All ære til et viktig initiativ!

Sognsvannet er et svært populært område for bading og rekreasjon i sommerhalvåret, men også et av de mest brukte områdene i hele Oslo for mosjon og turer. Ønsket om lys rundt vannet er derfor både betimelig og vel begrunnet.

Oslo har lenge hatt en plan for et turveinett fra byen og ut i Marka. Etter mange år er fortsatt store deler av turveinettet lite utviklet. Friluftsetaten er tydelig på at den ønsker å ferdigstille turveinettet innenfor Ring 3, før turområdene ute mot Markagrensen lyssettes og så lenge bevilgningene til friluftsformål er generelt lave, blir resultatet at "ting tar tid".

Til sammenlikning har idretten det i så måte enklere. På få år har Oslo bygget 2025 kunstgressbaner, nytt Bislett til vel 500 mill. og nå Holmenkollen-Midtstubakken til ca. 1,8 milliarder. Her har idrettsorganisasjonene vært flinke til å få sine saker gjennom de bevilgende myndigheter. Organisasjoner for friluftsliv og folkehelse har mye å lære her. Aksjonen som ble startet på Facebook kan forhåpentligvis være med å legge press på besluttende og bevilgende myndigheter, slik at lys rundt Sognsvann blir en realitet.

Realismen i parallelle saker forteller oss at vi nok må belage oss på å "vente i en kø", men køen kan kuttes ved øket press. Vi må først og fremst sørge for at tiltaket spilles inn i det pågående arbeidet med rullering av KDP (Kommunedelplanen) for idrett og friluftsliv, og at tiltaket blir prioritert så høyt som mulig. Her må alle gode krefter arbeide aktivt inn mot Friluftsetaten for å få deres anbefaling og prioritering. Da kan mye være gjort.

Bydelsutvalget i Nordre Aker har tverrpolitisk vært med å presse fram mange gode tiltak for bydelen. Jeg er sikker på at vi samlet også denne gangen stiller oss bak dette supre initiativet. Et tilsvarende ønske om lys langs øvre del av Akerselvas øvre del har bydelsutvalget i Nordre Aker i vedtaks form fremmet i ulike sammenhenger over flere år. Bystyret i Oslo prioriterte dette tiltaket i kommunedelplanen for idrett og friluftsliv i 2007, men først i neste års budsjett har tiltaket endelig fått plass. Så selv om det er mange som står bak ønskene om lys enten det er langs Akerselva eller Sognsvann, vil det erfaringsmessig ta tid før friluftsformål får spillemidler og kommunale bevilgninger. Holder vi imidlertid trykket oppe. Lykkes vi!

Med mer enn 600 underskrifter som til nå er samlet inn gjennom Facebook, kan også denne saken legges direkte fram som et "borgerinitiativ"for Bystyret og på den måten også få sin behandling hos byens sentrale politikere. Et godt initiativ er tatt, la oss alle gjøre vårt slik at resultatet blir et Sognsvann til glede for alle dag som natt.Ivar Christiansen

Arbeiderpartiet Nordre Aker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere