RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

All that jazz!

Fredag kveld sviktet Høybråten-folket Idol, for å se sitt eget idol. Tradisjonen tro spilte nemlig bygdas store jazzmusiker, Kjell Eriksen opp til stor stemning på Vardeheim.

Høybråten: Vardeheim er kjent for sine jazzarrangementer, og mange benytter en fredag i sesongen til å få med seg en konsert her. Men når Kjell Eriksen og hans Septett får med seg sangkvintetten "Jazzådu" går folk nærmest mann av huset for å få plass. Klubbvert Eilif Holen åpnet også med å si at det varmet hans hjerte å se at så mange hadde tatt turen. vanligvis ramler dere inn her utpå kvelden, men å se fullsatte hus allerede fra start, det gleder meg, sa han til et opplagt publikum.
Skuffet ikke
Eriksen er kjent for å varme hjerter i jazzkretser, og han hadde tydeligvis en høy stjerne blant publikum fredag. Selv om publikum var dominert av den gylne middelalder, hadde folk i alle aldre kommet for å få med seg både sang, musikk og underholdende kommentarer fra Eriksen selv. Og han sviktet ikke.
Innledningsvis kunne han fortelle at det ofte oppstod konkurranse mellom de tre gruppene av artister; blås, komp og sang. vi har jo en intern rivalisering, og nå er det vel på tide å se hvordan disse sangerne klarer seg på egen hånd, sa han med glimt i øyet. Fra Lokalavisen Groruddalens ståsted klarte imidlertid kvintetten seg meget bra med sitt første nummer, a cappella-låten "Chili con carne". Også Eriksen måtte innrømme at dette var mer enn bra, til publikums store fornøyelse.
20-års jubileum
For å understreke kvaliteten på sangerne tok Eriksen dem med seg på neste låt, Duke Ellingtons "What I'm here for". Og som om Eriksen ikke tidligere hadde bevist hvorfor han var til stede på Vardeheim gjorde han det i alle fall nå. Publikum jublet over biffmiddagene sine i det etter hvert så klamme lokalet.
Jazz på Vardeheim feirer i år 20 år, og er blitt en institusjon på Høybråten. Lokalet minner kanskje mest om en norsk fjellhytte, med peis, og gamle bilder på veggene. Men til tross for tradisjonsrikt lokale, er det lite som minner om en norsk fjellhytte når jazzen fyller ørene hos publikum. Når Lokalavisen Groruddalens utsendte forlot lokalet var det i alle fall med visshet om at publikum fikk det de forventet; all that jazz!Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere