RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

STRIDENS GRUNN: Endelig kan Steinar Andersen smile etter å ha jobbet med nebb og klør siden 2010 for at denne tomten på Lambertseter igjen kan brukes til parkering. Det er håp om at midlertidig omreguleringen er i boks i løpet av august.
STRIDENS GRUNN: Endelig kan Steinar Andersen smile etter å ha jobbet med nebb og klør siden 2010 for at denne tomten på Lambertseter igjen kan brukes til parkering. Det er håp om at midlertidig omreguleringen er i boks i løpet av august. Foto: Foto: Kristin Trosvik

All tvil parkert

Steinar Andersen (Ap) drømmer om snorklipping for den gamle parkeringsplassen på Lambertseter.

LAMBERTSETER: Lokalpolitiker og nestleder i Nordstrand Bydelsutvalg, Steinar Andersen, brummer oppgitt over all tid og energi som har gått med det siste året på å gjenåpne en parkeringsplass som har vært brukt til parkering i 50 år.

Etter at Nordstrands Blad i februar skrev at byråd Ola Elvestuen tok grep for at plassen igjen skulle brukes midlertidig til parkering, har ny tvil blitt sådd.

– Her har det vært parkering siden 60-tallet, og det er tverrpolitisk enighet om at det burde det fortsatt være. Det er viktig å ha denne plassen, både for dem som jobber med idretten, de som skal til gården og klubben samt som park and ride. Men det har ikke vært så enkelt som man skulle tro, forteller Andersen.

LES OGSÅ: Parkeringskaos på Lambertseter

LES OGSÅ: Hva skal skje med denne tomta?

Uenighet om bruk

I brev av 14.03.2012 fra Byrådsavdeling for miljø og samferdsel, bes Bymiljøetaten om å sette i gang prosesser slik at området igjen kan benyttes til parkering inntil endelig bruk er avklart. Dette etter instruks fra byråden. Men like etter mottok Bydel Nordstrand et brev hvor etaten inviterer til et møte for å diskutere muligheten for alternativer til parkering på tomten, som aktivitetspark og minigolf. Tomten er regulert til friområde og etaten mente området burde brukes mer i tråd med reguleringen.

Men endelig ser det ut til at saken snart kan parkeres. Bymiljøetaten har lagt planer om minigolf på hylla og går inn for omregulering.

– Vi har søkt Plan- og bygningsetaten om midlertidig omregulering til parkering, vi forventer et svar i løpet av august, sier avdelingsdirektør i Bymiljøetaten, Knut Gabestad.

– Så etaten har gått vekk fra minigolfplaner?

– Det stemmer, vi ønsker å få til en midlertidig omregulering i første omgang, og deretter skal vi jobbe for at området blir omregulert til parkering permanent, forsikrer avdelingsdirektøren.

Bydel og etat møtes

Den 29. august skal administrasjon og politikere fra Bydel Nordstrand og Bymiljøetaten møtes for å diskutere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere