*Nettavisen* Nyheter.

Allan (14) vil bli Norges neste skøytekonge

PÅ GLATTISEN: Men Allan Dahl Johansson har full kontroll. I helgen tok han like godt tre gull under Landsmesterskapet i Vikingskipet på Hamar.BEGGE FOTO: SOLFRID THERESE NORDBAKK Foto: BEGGE FOTO: SOLFRID THERESE NORDBAKK

Stortalentet Allan Dahl Johansson (14) fra Aktiv Skøyteklubb tok i helgen gull i alle tre løpene han deltok i.

Klikk på bildet for å forstørre.

HJEMMEBANE: Allan Dahl Johansson bruker mye tid på Valle Hovin.

VALLE HOVIN: – Ja, det var gøy det. Jeg hadde som mål å ta gull, så det var utrolig deilig, sier Allan Dahl Johansson fra Hellerud.

Han satte også ny mesterskapsrekord på 1500 meter i Landsmesterskapet som gikk i Vikingskipet i Hamar forrige helg. Rekorden var fra før 2.05, og han bestemte seg for å prøve da han ble sekundert til 2.04.

– Det var ikke noe jeg hadde tenkt så mye på, men når jeg hørte at mesterskapsrekorden var 2.05, så tenkte jeg at jeg kunne legge opp til det.

Tenkte at det ville være kult å ha navnet mitt på den listen over mesterskapsrekorder, sier 14-åringen, som gikk inn til tiden 2.03,25.

Hvor lenge tror du den blir stående?

– Om to år kommer det kanskje en som er god, og som kan ta den, spekulerer han.

LES OGSÅ: Allan Dahl Johansson var like god i fjor

Hvordan opplevde du konkurrentene dine?

– De er veldig sterke og målbevisste. Alle hadde lyst til å slå meg. Men jeg har en stor vinnervilje, sier Allan.

Mye trening

Når man vinner i idrett så ligger det mye bak, det gjelder også for Allan.

– Det ligger mye trening, terping, fokus og veldig mye vilje bak, sier Allan, som er glad han har gode lagkamerater i Aktiv Skøyteklubb.

– Jeg har noen å trene med, og som kan presse meg. Det er et godt treningsmiljø. Vi har et veldig sterkt lag. Vi fikk tredjeplass i lagtempokonkurransen, sier Allan, som også skryter av trener Geir Syversen.

– Han betyr veldig mye. Han presser meg ganske hardt på trening, forteller hva jeg må bli bedre på. Han er flink til å få alle til å yte sitt beste.

Hva med skolearbeidet når du trener så mye?

– Jeg prøver å få til skolearbeidet. Jeg gjør mye lekser på skolen, og leser lekser hjemme to timer i uka, sier han, før han legger til:
– Lurer på hva læreren min sier når hun leser dette.

Ta over tronen

Han har vunnet alle løp i aldersbestemte klasser, men har likevel ikke satt seg noen konkrete ambisjoner da han skal delta i EM i Heerenveen.

Europamesterskapet for ungdom går av stabelen i mars.

– Jeg har egentlig ikke lagt meg noen mål. Jeg skal bare senke skuldrene og klinke til, sier Allan, som tror at Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen blir sittende på tronen en stund til.

- De må jo ha den tronen en stund først.

- Har du planer om å ta over etter hvert?

- Ja, det hadde vært fint det, sier Allan.

Klubb i fremgang

Aktiv Skøyteklubb gjorde en veldig god figur under mesterskapet og tok mange medaljer.

Allan Dahl Johansson (tre gull), Ragne Wiklund (sølv), Marichen Hagelund (sølv) og Marius Brattli, Oscar Dønnum, og Allan Dahl Johansson deltok i lagtempokonkurransen for AOSK og gikk inn til bronse.

LES OGSÅ: Marichen Hagelund fikk sitt gjennombrudd

Mandag ble det også klart at Mari Hemmer fra Aktiv Skøyteklubb er tatt ut til VM på skøyter i Hamar 16.februar.

Hun skal representere Norge sammen med Ida Njåtun (Asker), Håvard Bøkko (Hol IL), Sverre Lunde Pedersen (Fana) og Simen S Nilsen (Arendal).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.