RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle barn bør ha rett på ferietur


Ikke alle skoleelvene som begynte på igjen i dag har fått reist på en ferietur (barna på bildet har ingenting med saken å gjøre)
Ikke alle skoleelvene som begynte på igjen i dag har fått reist på en ferietur (barna på bildet har ingenting med saken å gjøre)
Oslo Ap vil gi alle barn rett til å reise på ferie på kommunens regning dersom foreldrene ikke har råd.

OSLO: Etter en lang ferie er det på an igjen for alle landets skoleelever. Men for en del elever har ikke ferien bestått av en ferietur og dette ønsker Arbeiderpartiet å gjøre noe med.

Det er et politisk mål at alle barn skal ha noe å glede seg til om sommeren. For familier som ikke har økonomiske mulighet til å gi barna sine ferie, må fellesskapet stille opp, sier leder i Sagene Arbeiderparti, Mina Gerhardsen, til Dagbladet.

Regjeringen hadde som løfte om å avskaffe fattigdomen og Mina Gerhardsen mener dette er et viktig tiltak for å klare nettopp dette.

Når flere får god råd blir det enda verre å være blant dem som henger igjen, sier hun.

Leder i Oslo Ap, Jan Bøhler, støtter forslaget fra Sagene Arbeiderparti.

Selv om de ikke har helt oversikt over hvor mye dette ferietilbudet vil koste, mener de at de kan skaffe penger til veie for dette forslaget.

Men når kontantstøtten skal avvikles blir det for eksempel frigjort 1,4 milliarder kroner. Noe av dette kan brukes, sier Bøhler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere