RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle elevene spiller i korpset


Å beherske et instrument krever sin kvinne og disse jentene hadde teken.$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$
Å beherske et instrument krever sin kvinne og disse jentene hadde teken.$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$
De fikk sitt første instrument i hendene for få uker siden. Nå er snart hele Sørkedalen skole klare til å stille som korps på 17. mai.

SØRKEDALEN: – Sånt blir det liv av, smiler rektor Ida Nordstrand med tanke på at alle de 70 elevene ved skolen stiller med instrument på nasjonaldagen i år.

Del på Facebook

– Vi startet med rytmer og lære om instrumentene litt ut i januar, så for fire uker siden gikk vi i gang med instrumentopplæringen, sier musikkinstruktør ved Sørkedalen skole, Peter Holmen.

– Bam, bam bam

I gymsalen på skolen er det liv og røre fredag formiddag. Holmen foreslår at elevene starter med en dose rock.

– Det må jo sies da at dette er første gangen alle blåserne og slagverk spiller sammen, så dette blir spennende, sier han tydelig engasjert.

Og engasjementet fortsetter.

– Så ja! Bam, bam, bam, bam! Kjempebra! En, to og tre ... Bare slagverk nå, sier Holmen og fortsetter:

– Fire uker altså. Dette er fantastisk bra dere!

«Bad»

Velkjente toner fra Michael Jackson fyller gymsalen til randen. Elevene er tydelig i dyp konsentrasjon og følger Espen i alt han gjør.

– Vi er utrolig glade for å ha ham her og dette prosjektet er både spennende og morsomt, sier Nordstrand mens hun tramper takten.

– Dette må være verdensrekord i kjappest spilt rock med en så stor gruppe, smiler Holmen mens elevene slipper latteren løs.

Klokken 10.00 på selveste 17. mai er det samling i skolegården på Sørkedalen skole. Her blir det musikk ved korpset, allsang, velkomsthilsen ved rektor. Skolens elever synger og det blir ord for dagen ved elever.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere