RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle fikk plass


Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
– Barna som var med i hovedopptaket i august fikk alle tilbud om plass, sier barnehagesjef Preben Winger.

NORDRE AKER: Fra og med denne høsten, har barn som har fylt ett år innen utløpet av august, og søkte før 1. mars i år, rett på barnehageplass.

Oppfylt retten

– Den retten har bydelen oppfylt, forteller barnehagesjef for Nordre Aker, Preben Winger.

Likevel, det var flere søkere enn de som har lovfestet rett til plass.

– 91 barn som står på våre søkerlistersom er uten plass og uten tilbud, og som ønsker plass innen 31.desember. Av disse er seks barn født i 2009, mens 76 er født i 2008. Disse barna var ikke med i hovedopptaket, enten fordi de ikke hadde fylt ett år senest i august i år eller ikke hadde søkt, sier Winger.

Familiebarnehager

– Mange av barne på venteliste blir nok fanget opp av løpende oppptak utover året. Noen melder seg sikkert på til neste hovedopptak, og får da plass fra nytt barnehageår. Og så blir det nok etablert noen familiebarnehager i mellomtiden - vi mottar stadig nye søknader om godkjennelser, sier Winger.

Øker antall plasser

Bydelen er i støtet når det gjelder etablering av plasser; på fem år har antall barnehageplasser økt med over 900 - fra 2655 til 3588. Per utgangen av inneværende år er målet 3850 plasser.

Blant annet er Grefsentunet barnehage (ved Grefsenveien) på gang. Den skal være ferdig i oktober, men allerede har 31 barn begynt midlertidig i barnehagen - via paviljonger/brakker i Tåsen Barnehage. Grefsenlyst i Grefsenkollveien har også åpnet - foreløpig med 47 barn - men planen er å øke til 54 barn utover høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere