*Nettavisen* Nyheter.

Alle gode ting er tre for El Cuero

TREDJE ALBUM: El Cuero har sluppet sitt tredje album. F.v. Håvard Takle Ohr (trommer), Tommy Reite (bass), Øyvind Blomstrøm (gitar) og Brynjar Takle Ohr (vokal og gitar). Foto: FOTO: ODD INGE RAND.

El Cuero mottar gode anmeldelser for sitt tredje album om dagen. Et album med en radikal arbeidsmetode i forhold til de to første.

GRÜNERLØKKA: – Vi måtte jo prøve noe nytt denne gangen, sier trommeslager Håvard Takle Ohr. For andre gang har bandet brukt Hellbillies-gitarist Lars Håvard Haugen som produsent, men arbeidsmetoden denne gangen ble annerledes.

Del på Facebook

- Forrige gang kom han sent inn i prosessen. Nå hadde vi lyst å lage en plate der han var med og bestemte fra begynnelsen, sier bassist Tommy Reite.

Tydelighet

Haugen kom inn og strammet opp El Cuero.

- Han tightet oss opp og skjærte vekk litt daukjøtt. Vi har blitt tydeligere i uttrykket vårt nå, sier vokalist og gitarist Brynjar Takle Ohr. Det har ikke bare vært en enkel prosess.

- Vi er jo veldig sta, så vi har trengt litt tid til å fordøye denne arbeidsmetoden, smiler Håvard. Resultatet har blitt slik El Cuero har lyst til å låte, selv om veien fram har vært utfordrende.

LES OGSÅ: Tøffe El Cuero

- Vi går jo ikke for noe vi ikke liker, selv om vi har blitt snakket litt rundt for å prøve idéene Lars Håvard har kommet med. Heldigvis har vi ikke falt tilbake til det gamle El Cuero, men vi har tatt et kvantesprang videre, sier Ohr-brødrene.

LES OGSÅ: Den nye vinen feiret Rockefeller

Øvde i studio

Arbeidsmetoden med El Cueros musikk har vært at Brynjar har kommet med idéer og skjeletter til låter, så har resten av bandet lagt sine signaturer og arrangementer på.

- Før gjorde vi dette i øvingslokalet, men nå så øvde vi inn nye låter i studio før vi gikk i opptak. Kanskje ikke den rimeligste måten å øve på, ler El Cuero-medlemmene om tiden i Haugen sitt studio; Velvet Recording i Spydeberg,

Livebandet El Cuero

El Cuero er spente på å ta «From Mountains To Sand» ut på veien, noe som skjer første helgen i juni.

- Det er en utfordring å få alt til å låte så tight og stort som på denne plata. Før har vi spilt inn låter live i studio, nå har det vært en helt annen prosess, sier Brynjar. El Cuero har fått skryt for opptredene sine før, og de har blitt ett av landets mest omsnakkede liveband. Under Norwegian Wood i 2010 var Jackson Browne over seg av beundring og dedikerte «Take It Easy» til gjengen fra Kristiansund.

- Det var veldig stas. For et band som oss som er innenfor hans sjanger også, så er det utrolig morsomt. Han har jo vært med på å skape denne sjangeren sammen med navn som Eagles, og å høre at vi gjør ting riktig er fantastisk, sier El Cuero om det gode skussmålet fra legenden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag