RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle gode ting...

I morgen kl. 19.00 inntar kunstnertrion Fredrik Raddum, Tiril Schrøder og Kjersti Sundland Galleri Brandstrup.

Madserud: Fredrik Raddum bruker flere uttrykk for å utforske menneskets forhold til naturen. Utstillingen på Galleri Brandstrup består av skulpturer, foto, video og installasjon. Skulpturene er laget i plastikk og følger en tegneserie-estetikk.
- Denne type estetikk er en del av tematikken i Raddums kunst, som berører kultiveringen av naturen. Mange bærer på et ideal om en nær tilknytning til naturen. Det er den ville naturen som står øverst på rangstigen, men det er som oftest den kultiverte naturen vi oppsøker. Gjennom å temme naturen kan den kontrolleres og holdes på avstand, opplyser galleriet.
Tiril Schrøder viser til menneskets forhold til det sublime via den romantiske landskapsnatur og landskapsarkitektur. Hun tar for seg vegginstallasjon i prosjektrommet på Galleri Brandstrup. Veggene er malt med akryl og viser motiver inspirert av romantikkens naturlandskaper, moderne elementer og tegneseriereferanser.
- Motivene er en blanding av abstraherte former og figurative landskaper. Dette skaper en helhet med flere dataakvareller på aluminiumsplater som er plassert i dette landskapet. Motsetningen mellom motivene malt på vegg og på bildene får nok en dimensjon ved bruken av ulike teknikker. Kombinasjonen av ulike teknikker og motiver understreker utstillingens utforskning av det følelseslandskapet naturen gir mennesket.
Kjersti Sundlands utstilling består av videoinstallasjon, videostills og digitale tegninger. Videoverket Hollow Void er opptak av Banhof Zoologischer Garten og Berlin Zoo. Ved å bruke digital manipulasjon er de to stedene "samplet" sammen til en ny arkitektonisk konstruksjon. Mennesker på vei på Ubanen eller på tur i zoologisk hage deler dermed det samme miljø som dyrene i dyrehagen.
- De parallelle virkelighetene som utspiller seg skaper et nytt "rom". Arbeidet omhandler hvordan vi som mennesker forholder oss til hverandre i urbane miljøer, og de mange parallelle virkelighetene som eksister i våre offentlige urbane miljøer, melder galleriet i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere