*Nettavisen* Nyheter.

Alle hjerters dag

Feiringen av Valentinsdag har kommet for å bli. Og hva er vel bedre enn litt varm omtanke og en dose kjærlighet mens vinterkulda biter.

AMMERUD: Opprinnelsen til valentinsdagen er noe uklar, men de mest kjente historien som er knyttet opp til feiringen handler om de to tidligkristne martyrene Sankt Valentin og hans kjæreste Julia. Valentin ble fengslet av den romerske keiseren Claudius for sin tro, og ble siden dømt til døden.

Før han ble drept skal han ha skrevet et brev til Julia der han ba henne holde seg til sin gud. Brevet ble undertegnet « … fra din Valentin», som siden har blitt en tradisjonell hilsen på kjærlighetsbrev man deler ut på valentinsdagen. (kilde: Wikipedia)

Date

Tradisjonen tro feires «alle hjerters dag» på Ammerudklubben. Riktignok et par dager på forskudd, men hva gjør vel det?

– Feiringen har vel dabbet av litt med alderen, men nå kom jo morsdagen først og da blir det jo dobbelt opp, sier en blid Betol Hansen mens hun pynter til kveldens happening med ballonghjerter alle vegne.

Hun prøver også å skaffe deltakere til «kinosjekken». AMDs variant av reisesjekken og speeddate.

– Feirer hele helga, og håper på date med dame på mandag, ler Anass Boagrine, og er ikke helt sikker på om han tør stille på «kinosjekken».

Opp til gutta

– Valentinsdag er jo en kjærlighetens dag, men har en ikke kjæreste så er det en fin anledning å feire sammen med vennene, sier Thanicha Bharaneetharan.

– Gutta må ikke være redde for å spørre jentene om å gå ut, legger Lillian Bekoe til.

Og herved er oppfordringen sendt videre!

Les om "Stlige Valentinere på Trosterudklubben"

Og om tidligere feiring på AMD

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag