RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle kan ikke kjøre sammen!

Skriver Aud Kvalbein i et leserinnlegg om TT-ordningen.

Oslo har landets beste TT-ordning. Nå gjennomfører byrådet grep for å effektivisere driften og bruken av ressurser. Krf er enig i at samkjøring er et virkemiddel for effektivisering, og Flexitransportprosjektet i Nordstrand og Østensjø viser at dette kan bli en suksess.

Men ikke for alle. Krav om økt samkjøring for arbeidsreiser er siden nyttår innført i hele byen. Dette kombinert med Samres sine organiseringsproblemer har gitt mange negative avisoppslag. Byråden hjemler økende grad av samkjøring i TT-forskriften og bystyrevedtak. Skal man innføre økt grad av samkjøring mener Krf det er helt avgjørende at det gis rom for unntak. For noen grupper er behovet for stabile omgivelser så viktig at de ikke kan kjøre med andre, særlig gjelder dette psykisk funksjonshemmede. Disse må få et tilpasset tilbud. Jeg er forundret over de signalene som byrådet har gitt rundt dette. Krf stilte byråden skriftlige spørsmål om hvordan samkjøringen skulle fungere allerede i juni fjor og fulgte også opp i Helse- og sosialkomiteen i høst. Byråden forsikret at det var brukernes behov som skulle gjelde.

De historiene som nå kommer frem, tyder på at brukernes behov ikke har vært i fokus som de skulle. Unntaksreglene blir praktisert for strengt. Når vi får historier om at brukernes adferd er endret i negativ retning etter at de ble en del av samkjøringen, er det urovekkende. Byråd, alle kan ikke kjøre sammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere