RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange tok turen til det nye operabygget dagen etter den store festen.
Mange tok turen til det nye operabygget dagen etter den store festen.

Alle mann til Operaen!

Søndag var dagen da Oslo-borgere i tusentall valfartet til Bjørvika for å ta Operaen i besittelse. Stemningen var magisk rundt det praktfulle bygget, som er velsignet med en helt spesiell aura og atmosfære.

BJØRVIKA:Det var tydelig at veldig mange har ventet spent på å se bygget med egne øyne, og gjøre seg opp en egen mening om de siste årtiers store diskusjonstema på byggefronten. Og det var like tydelig at folk var fornøyde med resultatet.

Stemningen var magisk i regnværet, folk var høylytt imponerte og glade over at dette bygget faktisk er vårt. At verdens fineste operahus ligger midt i Oslo.

Vi var nok mange som fikk den følelsen det gir når man endelig selv besøker verdenskjente kulturperler man lenge bare har lest om og sett bilder av. Og like mange som fikk en aha-opplevelse i form av at "det var jo akkurat dette byen vår manglet!" Vi visste det bare ikke. At et bygg kan gjøre en så stolt.

Alle de som på et eller annet plan har bidratt til dette fantastiske operahuset må være sinnsykt stolte nå. Det ligger store mengder mot i dette prosjektet. Både politisk, teknisk og ikke minst kreativt.

Så stusselig det hadde vært hvis ikke mennesker med kongstanker av og til vant frem. Mennesker som ikke går av veien for å sette seg store, hårete mål. Takk til dere alle.

Til dere 470.000 Osloborgere som ikke var på og i Operaen i går: Gled dere!

Se flere bilder av folkevandringen til Operaen søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere