RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle markerte eldredagen

I går ble FNs 15. internasjonale eldredag markert i alle våre bydeler. Kåserier, sang og musikk stod på programmet.

Bøler, Nordstrand, Prinsdal: Jammen bra vi har en egen eldredag. Det er jo den eneste vi har, sa eldrerådsrepresentant Trygve Asmyhr ved Bøler seniorsenter. Der feiret man dagen allerede på lørdag.

Foruten underholdning med "Blanna dråpps" og en svingom for de som hadde lyst, holdt BU-leder Arnfinn Aabø et kåseri om eldre i Østensjø bydel. Nærmere førti personer hadde funnet veien til senteret i regnværet og de koste seg med vafler og kaffe.

På Nordstrand eldresenter fikk tilhørerne søndag opplest Koffi Annans budskap for dagen, en hilsen til eldre over hele verden. Per Fagerlid orienterte også om senterets nyopprettede brukerråd hvor han selv er leder. Allsidige Fagerlid stod dessuten for underholdningen som en del av gruppa "De 3 på Høiden".

Har et ønske

Prinsdal eldresenter fyller 20 år i høst, og eldredagen ble derfor også en jubileumsdag. Deilig mat og nydelig sang av Seniorkoret preget feiringen. Leder av eldresenteret, Einar Storstul, har i anledning dagen et helt spesielt ønske til Bydel Søndre Nordstrand.

Vi vil så gjerne ha en aktivitør i bursdagsgave. Det trenger våre tusen brukere så sårt, sa han.

FN vil med sin årlige internasjonale eldredag gi sin anerkjennelse til eldres faktiske og potensielle bidrag til samfunnsutviklingen. Statens seniorråd oppfordrer derfor alle Norges eldreråd til å markere denne dagen under et felles tema. Årets tema var "Bedre livskvalitet for eldre".


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere