Alle ønsker oppfylt

Zahoor Farid viser elevene hva de har fått.

Zahoor Farid viser elevene hva de har fått.

Elevene på Furuset skole fikk hele ønskelisten oppfylt gjennom "Gå for Alna".

Deal: her takker en av representantene fra elevrådet utstyret som nå kan brukes av alle skolenes elever.

FURUSET: I fjor høst ble aktivitetsaksjonen "Gå for Alna" arrangert. Et av målene for aksjonen var å samle inn 100.000 kroner som skulle fordeles på skolene i lokalmiljøet.

– Jeriko, Gran og Furuset skole var blant de inviterte. Vi vet at det ikke alltid er lett når det kommer til skoleøkonomien. Med slike tiltak får elevene muligheten til på drive med aktiviteter de liker, og det er spenstig i forhold til integrering, sier Zahoor Ahmad fra aksjonen "Gå for Alna".

Nytt utstyr

Elevene fikk blant annet hoppetau, skøyter, hjelmer og baller, til en verdi av 25.000 kroner. Glade og noe ydmyke, sto elevrådsrepresentanter fra fjerde til sjuende trinn som skulle få æren av å ta imot utstyret.

– Dette er vårt lille bidrag. Skolene fikk sende inn ønskelister – med ønsker inntil 25.000 kroner. Vi har kjøpt inn mest mulig for pengene, og her har de fått litt ekstra i tillegg til de tingene de ville ha, sier Zahoor Ahmad.

Aktivitetsaksjon

Rektor sammen med to lærere var også til stede, og de har alt begynt å prate om hva de skal ha neste gang.

– Skøyter og svømming er mest attraktivt, og nå ønsker vi å lære dem å gå på ski. Med tanke på det været vi har hatt de siste årene, må vi nok nøye oss med de tilbudene vi har hatt. Men neste gang, satser vi mer på ski, sier Marit Johansen, assisterende rektor.

Det kom også frem under overleveringen at alle elever som er med i aktivitetsskolen får dekket kontigenten gjennom skolen.

Ikke bare brus

Blant de inviterte på overleveringen var Hafslund og Coca-cola .

– Da vi fikk vite om arrangementet for ett år siden, ønsket vi å bidra, spesielt siden de har fokus på aktivitet og mangfold. Det er ting vi setter høyt, sier Noveed Sarwar, fra Coca-Cola. Bedriften bidro med brus under arrangementet.

– Vi har vært med hele veien, og vi ønsker å være med videre, sier han.

Sjekk ut "Gå for Alnas" nettside!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.