*Nettavisen* Nyheter.

Alle står på for Sørbråtendagen

Lørdag er det igjen tid for Sørbråtendagen, arrangementet som får hele lokalsamfunnet på bena. Her danser selv hundene!

Sørbråten: Sørbråtendagen er dagen da alle aktivitetsgruppene på Sørbråten samles til sosialt samvær og underholdning både for barn og voksne. Dagen er et samarbeidsprosjekt mellom Sørbråten vel, Sørbråten kvinneforening, Sørbråten idrettslag og Maridalen menighetsråd. Vanligvis er det Vellet som har hovedansvaret for dagen, men i år har Sørbråten Kvinneforening tatt tak i arrangementet og er koordinator mellom de ulike gruppene.

Store forventninger

At det trengs styring og oversikt forstår alle, når de får høre det brede spekteret av tilbud de lokale kreftene lager for hverandre denne tradisjonsrike dagen. Høydepunktene står i kø. Trubaduren Jørn Simen Øverli og Hilchen Sommerfeldt underholder. De er på hjemmebane, og bidrar med tekster og viser om Maridalen og Nordmarkslivet. De to har samarbeidet lenge, og formannen i Sørbråten Vel, Tore Andersen, har store forventninger til denne delen av programmet. Det blir hundekjøring for barn. Og hundene vi møter her kan mer enn å trekke, forteller Andersen
- Johanne Sundby og datteren har med sine dansende hunder. Dette nummeret går det gjetord om, jeg tror det blir moro, sier Tore Andersen, som også har et lokalt band i sekken, sammen med orienteringsløype for barna, melkespannkasting for alle og skytekonkurranser. Her skal det konkurreres og lekes på mange plan. Sandvolleyball står også på programmet. Hvor mange mennesker som faktisk kommer totalt tør ikke velformannen spå om. Mye avhenger av været, men det kan fort bli flere hundre mennesker rundt Velhuset denne lørdagen, tror han. Grilling, kafeteria og lotteri er selvfølgelig en del av opplegget, her skal ingen måtte gå verken sulten eller tørst.

Ildsjeler

- Vi håper jo at mange fra andre deler av Bydel Nordre Aker også tar seg en tur og ser hvor koselig vi har det, sier Kari Solvang Andreassen, leder av Sørbråten kvinneforening, til Nordre Aker Budstikke. - Dersom det er ønske om å sette opp salgsbod med for eksempel håndverksarbeider så er det gratis, men vedkommende må selv ordne med sitt utstyr, forteller hun.
Her er det altså gode mulighet for dem som vil profilere seg, fortsetter Kari Solvang Andreassen. Hun leder en forening med stolte tradisjoner. Sørbråten kvinneforening var for over 60 år siden pådrivere for at dette lille stedet fikk sitt eget velhus. Foreningen runder 65 år i år, og planlegger en stor fest til høsten.
- Vi er nå cirka 70 medlemmer, alle er kvinner. Men allikevel er de fleste av våre aktiviteter også for menn. Vi er egentlig en nærmiljøkomite som jobber for trivsel og godt samhold på stedet, forteller hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.