Alle tiders Hemingleker

Olivia Eskeland (3) var et eneste stort smil der hun løp 60-meteren under Heminglekene søndag.

Olivia Eskeland (3) var et eneste stort smil der hun løp 60-meteren under Heminglekene søndag. Foto: Foto: Thomas Granerød

Det var kun smil å spore blant barn og ungdom som deltok under årets Hemingleker - tydelig at samtlige storkoste seg i utfoldelse av de ulike idrettene.

Det gikk styggfort ned unnarennet med stompeski for Filip Hovland (9). Foto: Foto: Thomas Granerød

Ida Aasen (5 1/2) ser mål i sikte og må bare smile litt. Foto: Foto: Thomas Granerød

Erik Aasen (5 1/2) fosset frem i "skisporet" på Hemingbanen. Foto: Foto: Thomas Granerød

Ellen Baumann (15) forserte hinderløypa med glans - tydelig å se at alpinisten og brettseileren koste seg under årets Hemingleker. Foto: Foto: Thomas Granerød

SLEMDAL: Hemingdagene 2010 inneholdt det meste for liten og stor. Sist fredag var Vålerenga og ordfører Fabian Stang på besøk. Lørdag ble det avholdt klubbmesterskap i fotball og søndag var det tid for Heminglekene der allidretten sto i fokus.

Heminglekene er et resultat av et samarbeid mellom alle idrettsgrenene i Heming - og ergo var samtlige grener representert under lekene. Alle utøverne samlet såkalte kryss etter hvert som de hadde utført én gren og totalt åtte kryss skulle jaktes.

Flinke tvillinger

Ida og Erik Aasen (5 1/2) var de første Akersposten møtte denne solrike og vakre søndagen, der de fosset avgårde rundt i langrennsløypa med stor iver og masse energi;

– Ja det her var skikkelig morsomt, forklarte Erik, etter at han og søsteren klokket seg inn på den meget respektable tiden på 48.3 sekunder.

Mor Tove Aasen kunne fortelle at barna har gledet seg lenge til dette arrangementet og hun understreket viktigheten av at barna får prøve seg ut i ulike idretter - og da er jo Heming virkelig den rette klubben å tilby ovenfor barna sine.

Solstrålen

En annen post som alle kryssjaktende utøvere måtte innom var den gode gamle 60-meter'n. Og her fikk vi se Heminglekenes aller blideste jente i aksjon. I samtlige 60 meter strålte Olivia Eskeland (3) i kapp med solen og imponerte samtlige rundt seg med sin fart og væremåte.

En tydelig stolt pappa Alexander Eskeland smilte ikke noe mindre over datteren sin og kommenterte følgende etter lillejentas fantastiske 60-metersløp;

– Denne innsatsen ender i OL i Rio, det er helt sikkert, fortalte pappaen med et stort glimt i øyet.

Halsbrekkende skihopp

Den øvelsen som så ut til å ende i mest knall og fall var uten tvil skihopp. På stompeski skulle utøverne sette utfor "bakken" i full fart, noe som tydelig var meget populært blant alle de fremmøtte.

– Det ser mye enklere ut enn det det er og det gikk skikkelig fort. Det er ikke mulig å hoppe så veldig langt, men det var utrolig morsomt selv om jeg falt og slo meg litt, kunne Filip Hovland (9) fortelle, samtidig som han tittet ned på det pur nye skrubbsåret på armen.

Allsidige Ellen

Akersposten har tidligere omtalt Ellen Baumann (15) da hun stilte til start som brettseiler i Lysakerfjorden og hun er også aktiv i alpingruppa til Heming.

Søndag var Ellen klar for å teste ut alle de åtte grenene på programmet og vi møtte henne da hun skulle til å forsere hinderløypa.

– Det er gøy å delta på disse ulike grenene og jeg samler jo på kryss jeg også, forteller Ellen med et smil.

– Jeg var ikke helt fornøyd med tiden min på den første runden så jeg får lov til å prøve en gang til, men jeg eier jo ikke spenst så jeg sliter litt med deler av løypa, sier Ellen med et stort smil.

Ellen klarte forresten hinderløypa på tiden 24.63 sekunder og viste seg som den allsidige utøveren hun er.

Et fantastisk arrangement

Heminglekene 2010 får topp karakter for sine allsidige leker som falt i smak for alle og enhver. I tillegg var arrangørene heldige med sol og deilig vær denne søndagen i september - og målt opp mot alle smilende utøvere så blir nok de å sees igjen til neste års Hemingleker skulle en tro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag