*Nettavisen* Nyheter.

Alle var med

Alle elevene var på scenen da Prinsdal skole sist uke markerte sitt 55-årsjubileum.

55 år er vanligvis ikke det jubileet man markerer, men på Prinsdal skole var det fest med opptreden av mange slag sist fredag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eva Hamre er den som har holdt på lengst som lærer på Prinsdal skole. Riktignok var hun ikke med fra skolens begynnesle, men i 40 år har hun vært populær blant elevene - og hun forteller med entusiasme at hun i alle år har trivdes.

PRINSDAL: Her skal alle på scenen og alle skal være publikum, sa rektor Kersti Vågmo før vi ble fulgt inn i skolens gymsal.

Først elevene fra de fire yngste klassetrinn og deretter de tre eldste.

For fem år siden var det stor jubileumsfest i skolegården hvor sanger og opptreden knyttet til -50-tallet sto på programmet.

Dette viderefører vi i dag, sa rektor.

Og dermed ble det vekselvis opp på scenen med alle barna og ned på benkeradene for å være et entusiastisk publikum.

Vi har jo mange elever, 462 i alt med mottakselevene, og de har alle sine forutsetninger for å opptre. Men hos oss er alle på lik linje, sier rektor

Lang historie

Mye har skjedd gjennom skolens 55 år lange historie. Bygging i tre faser og gjenoppbygging av gymsalen etter brannen.

Skolen har gjennom alle år vært et samlingspunkt i nærmiljøet for her har det ikke bare vært skole, men den brukes fra morgen til kveld. Skolekorpset er jo nær knyttet til skolen og likeledes idrettslaget, sier Kersti Vågmo.

Og det som er så hyggelig, er at her på skolen har vi hatt mange generasjoner elever. Her har vi barn nå som både har hatt foreldre og besteforeldre på skolen.

Stabilt miljø

Og stabilt er det også blant lærerne.

Mange holder på her år etter år, og det må vi ta seg om et tegn på at de både trives og føler de har en meningsfull skolehverdag, sier rektor.

Den som har holdt på lengst, er Eva Hamre.

I hele 40 år har hun hatt undervisning på skolen.

Her får jeg holde på med det jeg liker aller best, nemlig gym og kroppsøving, og skolen har jo en beliggenhet som gir rike muligheter til utfoldelse. Her kan vi dra rett inn i skogen, og på vinteren har vi skiløype rundt skolegården.

Og at denne læreren er populær, får vi fort bevis for. Når hun setter seg ned, klemmer de unge elevene seg inntil henne.

Et lite jubileum, men et stort bevis på at her er det godt både å være lærer og elev.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.