*Nettavisen* Nyheter.

«Alle» vil til Nydalen

Selv før den har åpnet er Nydalen videregående skole byens mest populære.

NYDALEN: 395 elever har søkt på de 217 plassene på Vg1 studiespesialisering (tidligere allmennfag) på Nydalen videregående, som åpner til skolestart i høst. Det er rekord – og 22 flere enn neste skole på listen, Lambertseter.

Omdømmebygging

– Det er helt overveldende. Vi har jobbet mye med å presentere skolen som et nytt tilbud i Oslo, sier rektor Linn Siri Jensen, som er strålende fornøyd med tallenes tale.

Over 1200 potensielle elever besøkte skolen da den holdt åpen dag i vinter.

SE HVA ELEVENE SYNS OM NYDALEN VGS!

– Vi så på dem at de var imponerte over bygget. Jeg tror det er en viktig grunn til interessen. Samtidig er skolens plassering; veldig sentralt i en ny, urban bydel som Nydalen, noe som treffer ungdom. Men jeg håper at det ikke bare er byggets «lekkerhet» som trekker søkere, men også at vi har fått presentert innholdet. Vi har blant annet lagt ned mye arbeid for å få i stand partnerskapsavtaler med flere bedrifter i Nydalen. Søkertallene viser at vi må ha lyktes med den samlede omdømmebyggingen, sier Jensen.

LES OGSÅ: Slik blir Nydalen vgs

Svikter hos Berg

Det er ikke bare Nydalens Vg1 studiespesialisering som har høye søkertall. 186 søkere ønsker seg til skolens 52 helse- og sosialfagsplasser på Vg1, mens 73 søkere ønsker seg til de 72 plassene på service og samferdsel. Men også til Vg2 og 3 er det langt flere søkere enn plasser både til de studiespesialiserte linjene og til helse- og sosialfag.

Nydalen erstatter fra høsten av Grefsen vgs. og Sandaker vgs. Jensen sier skolen likevel har vært opptatt av å profilere seg som en skole for hele byen.

SE BILDESERIE FRA ÅPEN DAG PÅ NYDALEN VGS!

For Berg vgs. sin del er ikke søkertallene like hyggelig lesning. 77 søkere til Vg1 studiespesialisering har hatt skolen som førstevalg. Berg kan ta imot 176 Vg1-elever.

Interessen for yrkesskolen Sogns mange linjer varierer. Ved de fleste linjene på Vg1 er det flere ledige plasser enn søkere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag