RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Allehelgensdag er som julaften, med tente lys på gravene


På Allhelgensdag stiller mannskap fra Gravferdsetaten opp. Her er arbeidsleder Lars Masvik, gravlundsvekter Svein Holm og gartner Sølvi Lundqvist til stede på Alfaset gravlund.
På Allhelgensdag stiller mannskap fra Gravferdsetaten opp. Her er arbeidsleder Lars Masvik, gravlundsvekter Svein Holm og gartner Sølvi Lundqvist til stede på Alfaset gravlund.
Fra tidlig på søndagsmorgenen kom det en jevn strøm av folk som skulle se til gravene og tenne et lys til minne om de døde på Alfaset gravlund.

ALFASET: Første søndag i november, Allhelgensdag, er alle gravlunder og kirkegårder i Oslo bemannet med mannskaper fra Gravferdsetaten.

– Her er det folk både ute og inne som kan bistå med det meste, sier arbeidsleder Lars Masvik på Alfaset.

Gravlunden har nesten 10.000 graver. I tillegg finner du den tyske krigskirkegården her samt egen felt for romfolket og Ahmadiyya- menigheten.

– Om det er vanskelig å finne fram kan vi hjelpe. Vi har alle opptegnelser på data og kan supplere fra gamle kart og protokoller om nødvendig, sier vekter Svein Holm.

Til denne dagen er også høstpyntingen med Caluna og granbar ferdig, og gravlundene har fått lilla farge på bakken i tillegg til høstfargene på trærne.

– Vi prøver også denne dagen å informere brukerne om viktigheten av å bruke komposterbar gravpynt. Ved bruk av kranser og liknende som inneholder nylontråd, isopor, plast etc., må dette kastes som søppel til våren. Bruk naturmaterialer, oppfordrer gartner Sølvi Lundqvist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere