*Nettavisen* Nyheter.

Allehelgensdag på Nordstrand

Pårørende markerte Allehelgensdag, eller Alle sjelers dag, ved å tenne lys på gravene til sine kjære. Foto: Foto: Henrik Førli

I helgen markerte Nordstrand kirke Allehelgensdag med åpen kirke, minnegudstjeneste og pilegrimsmesse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kirkekoret under ledelse av Egil Fossum. Foto: Foto: Kaja Stabursvik

NORDSTRAND: Sokneprest på Nordstrand, Espen Feilberg Jacobsen forteller at kirken ble godt besøkt hele helgen av folk som ønsket å minnes sine avdøde venner og slektninger.

– Lørdag hadde vi en minnegudstjeneste hvor alle som hadde mistet noen av sine pårørende i løpet av det siste året var spesielt invitert.. Vi hadde åpen kirke i forkant og etterkant av gudstjenesten, sier Feilberg-Jacobsen.

Pilegrimsmesse

Helgen ble avsluttet med en pilegrimsmesse der kirkekoret under ledelse av Egil Fossum ble akkompagnert av ni hornblåsere. Messen ble en fin musikalsk opplevelse i tilleg til tradisjonell gudstjeneste for alle som hadde møtt fram i Nordstrand kirke.

Etter messen var det åpen kafe på menighetshuset og åpen kirke ut over ettermiddagen. Feilberg-Jacobsen forteller at det var mange som kom innom og tente lyst og mintes sine avdøde slektninger og venner.

Alle sjelers dag

Soknepresten forteller at det som før har blitt kalt Allehelgensdag av noen nå kalles Alle sjelers dag.

– Tidligere feiret man allehelgensdag til minne om helgener og tidligere kristne som hadde gått bort. De ble feiret som en slags form for rollemodeller. Det har mer og mer blitt overtatt av at man markerer døde som har gått bort. At man tenner lys på kirkegården er et eksempel på at man minner sine, sier Feilberg-Jacobsen som tror det går godt an å kombinere disse tradisjonene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.