RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alliansen Kunnskap Oslo stiftet


 
 
Torsdag 27. november ble alliansen Kunnskap Oslo stiftet.

Oslo kommune sammen med Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo og Handelshøyskolen BI, inviterer institusjoner for forskning og høyere utdanning i hovedstaden til deltagelse i alliansen Kunnskap Oslo.

- Byrådet har foreslått å stifte en kunnskapsallianse for Oslo. Kunnskap Oslo skal være sted der aktører med kunnskapsfokus møtes for utveksle erfaringer, problembeskrivelser og ideer. Alliansen skal vise fram byens forskningsmessige og utdanningsmessige kapasitet og mangfold. Alliansen skal også gjøre kunnskapsinstitusjonene til bedre integrerte og synlige deler av bysamfunnet, og samtidig gjøre byen langt mer bevisst den verdi som kunnskapsinstitusjonene og kunnskapsmiljøene har for byen, sier byrådsleder Erling Lae.


Oslo er landets kunnskapsby med sitt universitet, 27 høgskoler og 58 000 studenter. Oslo er et nordisk kunnskapssentrum, fullt på høyde med Helsinki, København og Stockholm. Halvparten av landets innsats knyttet til forskning og utvikling, FOU, står Oslo og Akershus for. Byen er vertskap for 38 rene forskningsinstitutter og 14 institusjoner med betydelig FOU-aktivitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere