RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Allmennfag på to år

Fra høsten tilbyr Hellerud videregående skole studiekompetanse gjennom toårig allmennfag som eneste skole i byen.

Tveita: Både ledelsen og lærerne på Hellerud videregående skole er stolte av å nå kunne komme med et tilbud til de elevene som er villige til å gjøre en ekstra innsats på skolen. Fra høsten blir det mulig å gjøre unna allmennfagutdanningen som et intensivkurs. På denne måten blir tre års fagstoff gjennomgått på to år.
Jeg tror dette er et tilbud enkelte elever har ventet lenge på, sier assisterende rektor Dagny Bull ved Hellerud videregående skole. Hun viser til debatten som har vært om at flinke elever ikke får nok utfordringer. I stedet for å bruke mye tid på repetisjoner og leksegjennomgang, får elevene på det nye kurset på Hellerud en mer effektiv skolehverdag.
Her kommer vi til å ha bare motiverte elever med gode faglige forutsetninger. De vil takle større utfordringer og raskere fremgang, forklarer Bull.
Større ansvar
Toråig allmennfag er slett ikke noen måte å slippe enkelt unna ett år på videregående skole på. Pensum og læreplan er den samme som på den ordinære allmennfagsstudieretningen. Forskjellen ligger hovedsaklig i tempoet.
Vi vil gå raskere gjennom stoffet, og elvene får et større ansvar selv, sier Dagny Bull. Hun understreker at elevene må være villige til å stå på og gjøre en ekstra innsats. Skolen vil på sin side bidra med dyktige lærere, god oppfølging og tilgang til IKT i alle fag, med utstrakt bruk av ClassFronter.
Kurset vil bli organisert med forelesninger, individuelt arbeid og gruppearbeid, og etter to års skolegang vil elevene ved bestått kurs få et vanlig primærvitnemål identisk med det man vanligvis ville fått gjennom tre år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere