*Nettavisen* Nyheter.

Allmøte om Grefsen Stasjonsby

Grefsen Stasjonsby er fortsatt en het potet - også for Nordre Aker-beboerne. Nå trommes det sammen til allmøte.

GREFSEN: I fjor ble boligprosjektet Grefsen Stasjonsby sendt i retur fra Oslo bystyre til Byrådet. Bystyret ønsker flere fakta på bordet. Blant annet mer grundige trafikkvurderinger i tilknytning til de gigantiske utbyggingsplanene med nærmere 1000 nye leiligheter.
I og med at Arbeiderpartiet (Ap) var med på å snu saken i bystyret, har vi tatt initiativ til et allmøte neste tirsdag på Haraldsheim, sier bystyremedlem Ivar Christiansen (Ap).
I tillegg til kollega Bjørn Lundberg (Ap) fra Byutviklingskomiteen, skal også Sigmund Omang fra Plan- og bygningsetaten delta.
Vi legger opp til en åpen debatt. Hva skjer videre med Grefsen Stasjonsby? Og hvordan kan eventuelt beboerne bli med på å påvirke prosessen, sier Christiansen.
Grefsenbeboerne Conny Mossefin og Vigdis Dahlseide har fulgt stasjonsbyen med argusøyne, og stått i spissen for motaksjonistene. De skal holde innlegg tirsdag kveld.
Dette blir en flott mulighet for beboerne til å stille spørsmål til både politikere og etaten. Saken har etter vår mening vært preget av for liten åpenhet rundt de faktiske forholdene, sier Mossefin. Høyest på ønskelisten står en konsekvensutredning.
Dette møtet blir en debatt. Men vi håper at bystyrepolitikerne vil forstå hvor store ringvirkninger et slikt byggeprosjekt gir, og at bystyret ved neste anledning fatter vedtak om en fullstendig konsekvensutredning av Grefsen Stasjonsby. Først da vil alle fakta komme på bordet, sier en møteklar Mossefin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.