*Nettavisen* Nyheter.

Allsidig mediamann stiller ut i Galleri OMK

Lørdag åpner Pål Nordenborg sin andre separatutstilling i Oslo. Den første, "Akershus festning i strek og farger", ble holdt i 1999 , i forbindelse med festningens 700-års jubileum.

Frogner:Nordenborg har tydeligvis ikke hatt hastverk med å stille ut separat, tatt i betraktning at han avsluttet Statens håndverks- og kunstindustriskole i 1961, og som hospitant fra Statens Kunstakademi i 1966. Men synlig har han så absolutt vært i mellomtiden.

Jada, det ble mange fine år i mediabransjen i første rekke som avismann. Jeg overtok som teatertegner i Morgenposten etter Finn Graff. Samtidig leste jeg korrektur blant annet i Arbeiderbladet noe som for øvrig var en populær ekstrajobb blant mange også med min bakgrunn. Da Morgenposten gikk mot slutten, fikk jeg fast jobb som journalist i Arbeiderbladet. Det ble vel en 15-16 år som skrivende i avisen, avbrutt av et par, tre år i Cappelens Forlag, forteller Nordenborg.

Allsidig journalistliv

Som journalist skulle forsvars- og sikkerhetspolitikk etter hvert bli Pål Nordenborgs hovedområde, ikke kulturjournalistikk som man kanskje skulle tro.

Denne perioden var en spennende tid både innen- og utenrikspolitisk. Ingen glemmer vel hvor høyt NATOs posisjon, Vietnamkrigen og atomvåpen sto på dagsordenen. Jeg stortrivdes som journalist i Arbeiderbladet, arbeidsmiljøet var veldig godt, og arbeidsoppgavene allsidige. Det var journalistikken som ble yrket mitt selv om jeg tegnet litt underveis.

60-tallet var en spennende tid både innen- og utenrikspolitisk. Ikke minst var Natos posisjon og Vietnam-krigen hete temaer. Jeg stortrivdes som journalist i Arbeiderbladet, arbeidsmiljøet var veldig godt, og arbeidsoppgavene allsidige. Vi skrev, tegnet og leste korrektur vi kjente alle arbeidsopperasjoner i avisen. Det ble ikke tid igjen til billedkunsten, men jeg tegnet litt underveis, for å holde teknikkene ved like, sier han.

Pål Nordenborg forlot Arbeiderbladet i 1986 til fordel for redaktørjobb i Forsvarets Forum, etterfulgt av 5 år som informasjonssjef i Arbeiderpartiet. Journalistkarrieren ble avsluttet i 2002, etter seks år som redaktør for Elkem ASA. Endelig var det tid for palett og lerret igjen.

Fokus på billedkunst

Journalistjobb er jo ikke så enkelt å kombinere med noe det går ofte døgnet rundt. Men nå kan jeg bruke tiden på tegning og maling. I Galleri OMK er det akvareller og malerier i akryl jeg viser frem. Motivene er landskap og blomster. Jeg er veldig glad i østlandslandskap, og mange motiver henter jeg fra området rundt Røros. Lys og form opptar meg, og blomster byr jo i overflod på begge deler. Her er det i det hele tatt nok av utfordringer å gå løs på og det er jeg glad for.

Det tror vi så gjerne i Pål Nordenborgs atelier i Akersveien er utvalgte bilder satt frem, klare for transport til Galleri OMK på Briskeby. Her er fargerik blomsterprakt, vakre skog- og fjellmotiver og sarte akvarellstemninger. Jo da, teatertegneren fra Morgenposten har mye å by på. Utstillingen åpner altså lørdag 18. mars i Galleri OMK, Briskebyveien 48, og varer t.o.m. søndag 26. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.