*Nettavisen* Nyheter.

Allsidige Astrid

Astrid Fuglevaag har mange jern i ilden, til glede for mange flere enn henne selv. Nå er hun belønnet med Ungdommens Kulturpris for 2009.

ØSTENSJØ: – Dette er jo superhyggelig, stråler 16-åringen fra Hellerudveien.

Mandag denne uken fikk hun tildelt Ungdommens Kulturpris av ungdomsrådets avtroppende leder Marie Haug Myhr.

– Astrid viser stor bredde i det hun driver med, og prisen er vel fortjent, roser prisutdeleren, som i disse dager også overlater ledervervet i ungdomsrådet til Astrid.

Prisen består av et diplom og 10.000 kroner, som Astrid ennå ikke helt har fått bestemt seg for hvordan skal brukes.

Engasjert

Astrid er til daglig elev på musikklinja på Manglerud videregående skole (vgs.), og begrunnelsen for hvorfor hun har fått årets pris er lang.

I tillegg til å satse på egen musikk, driver hun med mye forskjellig frivillig arbeid. Hun har blant annet vært en aktiv deltager og drivkraft bak både Klubbrock XXL på Bøler og Manglerudfestivalen.

Dessuten er/har hun vært engasjert i Østensjø Ungdomsråd, Sentralt Ungdomsråd og Ungdommens Bystyremøte, Oslo Juvente, Oslo Press, Elevrådet på Manglerud vgs, Østensjø Natur og Ungdom, SOS Rasisme og driftsstyret ved Skøyenåsen skole.

Hun har spilt klassisk gitar siden hun var åtte år, er nå gitarlærer for Linderud skolekorps og spiller jevnlig ved ulike arrangementer på Manglerud vgs.

I tillegg omtales hun som blid, positiv, hjelpsom og engasjert.

Gir motivasjon

– Det er hyggelig at noen ser hva jeg gjør. Dette gir meg et push og motivasjon til å fortsette, sier Astrid fornøyd.

Hun drømmer allerede om å arrangere en konsert for å promotere ungdomsrådet. Dessuten oppfordrer hun alle til å foreslå kandidater til Ungdommens Kulturpris for 2010.


– Vi har allerede laget en gruppe for det på Facebook og så kommer det offisiell utlysning etter påske, opplyser den glade prisvinner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.